"ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRİN"

Atalay, dünya genelinde 700 milyondan fazla aktif Instagram hesabının olduğunu, 7-8 milyon kullanıcının hesaplarının hackerlar tarafından ele geçirilerek içeriklerinin ifşa edildiğini belirterek, "Bu durumdan Türkiye'deki Instagram kullanıcılarının ne kadar etkilendiği henüz belli değil, tedbirli olmakta fayda var. Kullanıcılar, bu tip platformları gereğinden fazla kullanmasın, buralarda önemli bilgi ve belgelerini paylaşılmasın, şifrelerini düzenli olarak değiştirsin." dedi.

6 MİLYONDAN FAZLA INSTAGRAM KULLANICISININ HESAP BİLGİLERİ ÇALINDI

Geçen hafta başında, şarkıcı ve aktris Selena Gomez'ın Instagram hesabı hacklenmiş ve eski sevgilisi Justin Bieber'in çıplak fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmıştı. Hesap geçici olarak kaldırıldı, fotoğraflar silindi ve Gomez hesabının kontrolünü tekrar ele aldı. Ancak bu buzdağının başlangıcı olabilir. Gomez'in hesabı hacklendikten iki gün sonra, bilgisayar korsanlarının Instagram kullanıcılarının telefon numaralarına ve e-posta adreslerine erişmesine izin veren bir hata keşfedildiği bildirildi.

YENİDEN ERİŞİME AÇILDI

Bir grup hackerın çaldığı bilgileri Doxagram adı verilen yerde 10 dolara sattığı belirtildi. Doxagram, çok uzun süre geçmeden Instagram tarafından kapatıldı. Fakat yeniden erişime açıldı.