Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan psikonomi alanında çalışan 40'ı profesör 131 Fransız, Kuşadası'nda bir araya geldi.
Kuşadası Arora Otel'de düzenlenen toplantıda, Claude Yves P. önderliğindeki psikonomi uzmanları, usta çırak yöntemiyle uygulamalı olarak tedavi yöntemlerini çalıştı.
AA muhabirine bilgi veren Claude Yves P, bazı tıp doktorlarının psikonomi tekniğine şüpheyle bakmasına karşın, bu tekniğin Doğu'da ve Batı'da uzun yıllardır kullanıldığını söyledi.
Psikonomide herkesin bir vücut programı olduğu fikrinin esas kabul edildiğini ve hastalık ile bozulmuş olan programın uzmanlar aracılığıyla ''yeniden yüklendiğini'' ifade eden Claude Yves P, bu yöntemin tıbba karşı olmadığını, tıp bilimi ile birlikte çalıştığını kaydetti.
Tedavi yönteminde, uzmanların, bir saat süren seanslarda giysilerinin üzerinden parmaklarıyla dokunmak suretiyle ''hastaların vücut programını yeniden başlattığı'' belirtildi.
Claude Yves P, psikonomi yönteminin fiziksel ve ruhsal birçok hastalığın tedavisinde destek amaçlı kullanıldığını ifade etti.