AYDINPOST HABER SERVİSİ- TUZED adına konuşan Başkan yardımcısı Duran Kış, art arda gelen şehit haberlerinden sonra, uzman çavuş ve uzman erbaşların sorunlarının biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Aydınpost’a konuşan TUZED Başkan Yardımcısı Kış, Uzman Erbaş Kanununa göre Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevlerini lakıyla yapan uzman çavuşların, başlıca sorunlarını şöyle sıraladı:

duran-kis.jpg"İş güvencesi yani kadro verilmesi, okul sürelerinin en az 1 yıl olması, OHAL sürelerinin kanunlarla insani bir şekilde 3 yıla indirilmesi, tabancanın devlet tarafından verilmesi ve sivil memur olarak emekli edilen uzman çavuşların 6663 sayılı kanundan faydalandırılması’’

“UZMAN ÇAVUŞLARIN ÇALIŞMA HAYATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YOK’’

Uzman çavuşlar ve uzman erbaşların, seslerine kulak verilmesini isteyen Duran Kış, “uzman çavuşların meslek hayatlarında nasıl görev yapacakları hakkında hiçbir yönetmelik yok, nerede nöbet tutacakları, nasıl tayin olacakları, sağlık sorunları olduğunda nasıl işlem göreceği ve izinlerinin nasıl olacağı hakkında hiçbir bilginin yönetmelikte yer almadığını’’ belirtti.

“ORDUEVİ, MİSAFİRHANE VE KAMPLARDAN FAYDALAMIYORLAR’’

Vatanın her karış toprağında görev yapan her türlü zorluğa göğüs geren subay, astsubaylarla aynı şartlarda çalışan uzman çavuşlar, moral ve motivasyon kazandıracak bu yerden faydalanmamakta diyen Kış, “ bu gibi durumların yaşanması personeli ve ailelerini olumsuz yönde etkilemektedir’’ vurgusunu yaptı.

“LOJMANLARDAN FAYDALANAMIYORLAR’’

Uzman çavuşların askeri lojmanlara girme olasılığının subay ve astsubaylara göre daha düşük olduğunu dile getiren Duran Kış çözüm hakkında, “Uzman çavuşların lojmanlara girme yüzdesi 2,5 iken subayların yüzde 55, astsubayların ise yüzde 40’dır. Teklifimiz ise; subaylara yüzde 35, astsubaylara yüzde 30 ve uzman çavuş ve sivil memurlara yüzde 35 olmalıdır’’ ifadeleri kullandı.

“SAĞLIK YÖNETMELİĞİNDE AÇIKLAYICI MADDELER YOK’’

Subayların ve astsubayların, genç yaşta yakalandıkları hastalıklarda sınıf değiştirme yapılıp bu hastalıkların ayrıntılı çizelgesi bulunmakta diyen Kış, durumun uzman çavuşlara gelince farklı bir hal aldığını belirterek en ufak bir sağlık sorununun meslekten atılmaya kadar gittiğini söyledi.

TUZED Başkan Yardımcısı Kış, son olarak da tüm bu sorunların çözümü için aslında sadece özlük haklarının verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA