GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, aralarında Uzi marka otomatik tabancanın da bulunduğu 8 tabanca, 6 kuru sıkı tabanca ile 2 av tüfeği ve bu silahlara ait malzeme ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ve polisin ortak yaptığı operasyonda, A.C.'ye ait İstasyon Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenledi. Baskın sırasında evde yapılan aramada 6 tabanca, 5 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 48 şarjör ve 795 tabanca mermisi ele geçirildi.

Bu operasyonla bağlantılı olarak Dutlu Köyü'nde ise M.U. ile K.U.'nun evinde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 4 şarjör, 3 kurusıkı tabanca şarjörü, çeşitli marka ve çaplarda 359 tabanca fişeği ile 11 kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Ayrıca M.U.'nun evinde yapılan aramada 1 de Uzi marka otomatik tabanca ele geçirildi. Uzi'nin Irak'tan getirildiği belirtildi.

Silah kaçakçılığıyla ilgili olarak A.C., M.U. ve K.U. sorgulamalarının ardından Adliye'ye sevk edildi. Nizip'te 6 Kasım'da düzenlenen operasyonda da ruhsatsız 55 kuru sıkı tabanca, 15 tüfek ve 3 tabanca ele geçirilmiş, olayla ilgili yakalanan iki kişi tutuklanmıştı.
DHA