Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kapsamında Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikat Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Sivil savunma ve 112 Acil Servis ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikatta araçta sıkışan bir yaralıyı kurtarma sahnesi canlandırıldı. Tatbikatı Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve çok sayıda vatandaş izledi.
 
Tatbikat için meydana getirilen kaza yapmış otomobilin içerisine yaralı rolündeki sürücü bindirildi. Olaya gerçeklik boyutu katmak amacı ile yaralı sürücünün üzerine ketçap döküldü. Tatbikat olduğunu anlamayan ve yaralıya müdahale etmeye çalışan vatandaşları ise polis uzaklaştırdı.
 
Sirenler çalarak kaza yerine gelen 112 Acil Servis ve sivil savunma ekipleri otomobil içerisinde sıkışan yaralı sürücüyü kurtarmak için seferber oldu. 15 dakikalık kurtarma operasyonunun ardından yaralı sürücü sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansa konuldu ve hastaneye götürüldü. Kaza tatbikatını dikkatle izleyen vatandaşlar, sürücüyü başarı ile kurtaran ekibi alkışladı.