Yoğun bakım servisinde yatan 9 yaşındaki Eren'in üzerine düştüler

MERSİN Devlet Hastanesi'nde alkollü olarak işe geldiği ileri sürülen ve adı belirlenemeyen bir hastabakıcı ile görevdeki personel arasında çıkan kavgada, taraflardan birinin yoğun bakım servisinde yatan çocuğun üzerine düşerek ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Emrah ve Elif Söylemez çiftinin tek çocuğu olan Çukurova İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Eren Söylemez, 25 Mayıs Pazartesi günü Okan Merzeci Bulvarı'nda bisikleti ile gezerken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, beyin kanaması teşhisi ile Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Hastabakıcıların kavgasında çocuk ölümü iddiası

Hastanede 5 gün yaşam mücadelesi veren Eren Söylemez, cuma akşamı yaşamını yitirdi. Ancak ailesi, çocuklarının trafik kazası sonucu değil, hastane personeli arasında çıkan kavga sonucu öldüğünü ileri sürdü. Çocuklarının öldüğü gece hastanede olduğunu belirten baba Emrah Söylemez, kavga eden hastane personelinden birinin oğlunun üzerine düşerek ölümüne neden olduğunu iddia etti.

`ÇOCUĞUMUN ÜZERİNE DÜŞTÜ'
Baba Emrah Söylemez, saat 19.30 sıralarında, daha önce mesaisi biten bir hasta bakıcının hastaneye geri geldiğini ve izinli olduğu halde çağrıldığı için çok kızgın olduğunu belirterek şunları anlattı:

"İsmini öğrenemediğim hastabakıcı, alkollüydü ve yoğun bakıma gelirken pencere camını kırdı. Ardından yoğun bakıma girerek içerdekilerle boğuşmaya başladı. Bunları durdurmak istedim. Fakat çocuğumuzun başına bir şey gelmesinden korktuğu için eşim izin vermedi. Daha sonra pencereden baktığımda birbirlerini tutup ittiklerini gördüm. Daha ileriye hastaların yanına geçtiler. Arbede sırasında birinin çocuğumun yattığı yatağın üzerine düştüğünü gördüm. İkisi kavga ediyor, diğerleri ayırmaya çalışıyordu. Eşime `Ben içeriye gireceğim, sen telefonunla olup biteni kaydet' dedim. Ancak yine eşim izin vermedi. Kavga bitikten sonra bizi dışarıya çıkardılar. Kısa bir süre sonra telefonla aradılar ve beni yoğun bakıma çağırdılar. Yukarıya çıktığımda çocuğumun öldüğünü söylediler."

Olayın saptırılmaya çalışıldığını ileri süren Emrah Söylemez, şikayetçi olduğunu ve olayın sonuna kadar üzerine gideceğini belirtti.

Anne Elif Söylemez de, oğlunun yoğun bakımdaki kavga sırasında öldüğünü iddia etti.

Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Suat Özer Öner, yoğun bakımda bir kavga olayının yaşandığını, ancak kavga ile ölüm olayının ilgisi olmadığını, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.  DHA