Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (STBP), çocukları sağlıklı beslenme ve proteinin önemi konusunda bilinçlendirme hedefiyle hazırladığı “Uzaylı Ta-Ha’nın Dünya Maceraları”nın dördüncü kitabını yayınladı.

“Ta-Ha’nın Tavuk Döneri” isimli çocuk kitabı, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğiyle Türkiye’nin dört bir yanında 250 bin aşkın ilköğretim öğrencisiyle buluşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile 14 ilde dağıtılan “Ta-Ha’nın Tavuk Döneri” adlı kitapla yaklaşık 260 bin çocuğa ulaşılması hedefliyor. Yayın dizisi, Türkiye’de tavuk eti üretiminin yüzde 85’ini gerçekleştiren 13 firmanın temsil edildiği STBP’nin “Sağlıklı Büyüyen Türkiye İçin Daha Çok Protein!” kampanyası kapsamında yayınlanıyor.

Uzaylı Ta-Ha’nın Maceraları, çocuk eğitimi alanında uzman yazar Aysel Gürmen ile usta çizer Mustafa Delioğlu tarafından hazırlanıyor. Kitaplar TOÇEV tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Van, Antalya, Denizli, Samsun, Trabzon, Erzurum ve Kayseri’de ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Ta-Ha’nın her sayısında yer alan bulmacayı yanıtlayan tüm çocuklara ise özel armağanlar sunuluyor. Kitaplar www.sagliklitavuk.org adresinde de yayınlanıyor.