Eksiklerin takıma katılmasıyla bambaşka bir görünüme bürünen Galatasaray, otoritelerden tam not aldı.

Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası"na havlu atan Galatasaray, ligde koptu gidiyor... Kasımpaşa galibiyetiyle ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5"e çıkaran Sarı-Kırmızılı ekip, özellikle eksik oyuncuların takıma katılmasıyla bambaşka bir görünüme büründü. Son haftalarda savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koyan Cim Bom, Kasımpaşa karşısında gerçek kimliğini sahaya yansıtırken, 6"da 6 yaptığı sezon başı döneminden örnekler sundu. Galatasaray"ın bu pozitif futbolu otoritelerden tam not aldı.

"Hoşgeldin Giovani!"
Jo"nun hücumdaki etkili oyunu, Arda"nın yerine dönmesi, Keita"nın Sabri ile birlikte formunun zirvesine çıkması Galatasaray adına farkı yarattı. Sarı-Kırmızılı formayla en etkili futbolunu ortaya koyan Giovani Dos Santos da arkadaşlarının takdirini kazandı. Oyuncuların soyunma odasında Meksikalı"yı, “Welcome Santos (Hoşgeldin Santos)” diyerek tebrik ettikleri öğrenildi. Ve şimdi gözler Baros ve Kewell ikilisinin dönüşüne çevrildi.

Ne dediler?

İşte yıldızların resitali
Atletico Madrid maçından sonra yaşanan psikolojik durum bu maça farklı yansıyabilecekken, her zaman en büyük rakip olarak görünen Fenerbahçe"nin yaşadığı puan kaybı ve tribünlerdeki pankartta yazdığı gibi Galatasaray"ın şampiyonluktan başka hedefinin kalmaması, maça büyük bir coşkuyla başlamasına neden oldu. Santos, Keita, Arda ve Jo"nun inanılmaz uyumu, birinci dakikada Kasımpaşa"nın çok net bir pozisyonunun heba olmasıyla birleşince, Galatasaray"daki coşku çığ gibi büyüyerek farklı bir boyut kazandı.

Hakan Şükür (Fanatik)

*****

Bu dörtlü alışırsa...
Arda-Jo-Keita-Gio dörtlüsünün 70"den sonra oyundan düşmesi hafta içindeki zorlu maç sonrası herhalde Yılmaz Vural"ın da beklentisi olsa gerek. Hele de beraberliği sağladıktan sonra. Ancak öyle olmadı. Düşen Kasımpaşa oldu. Keita"nın akıl dışı golü sonrası, maçın başından bu yana standardının üzerinde olan Gio"nun açık alanı daha iyi kullanmasıyla ev sahibi maçı kolay aldı. Şimdi bu hücum 4"lüsünün birbirine biraz daha alışması gerekecek. Ve eğer bu olursa, Galatasaray ligdeki her takımdan daha iyi olur.

Mehmet Demirkol (Milliyet)


*****

Jo"nun dönüşü yetti
Galatasaray"ın en beğendiğim tarafı, prese dayalı baskılı oyunu ortaya koymuş olması. Arda"nın attığı gol hazırlanış ve bitiriş itibariyle güzel. Bu gol bana bir forvetle oynamanın başka bir tarafını gösterdi. Jo"nun sadece varlığı bile Arda"nın yükünü azalttı ve onu tek hedef olmaktan çıkardı. Keita ile Santos"un top alıp verebileceği bir futbolcu gelince, bu oyuncular da iyi oynadı. Yani bu üçlü, Jo geldikten sonra hem pozisyon hazırlayıp hem de atmak için ekstra çaba sarfetmekten kurtuldular ve öne çıktılar.

Hakan Ünsal (Hürriyet)


*****

İzleyenlerin başı döndü
Kasırga mı desem, heyecan fırtınası mı bilemiyorum! Son dönemlerde başımı böylesine döndüren bir tempo, böylesine resitallerin yaşandığı bir maç izlememiştim. Her anı aksiyondu. Başrollerde Arda, Keita, Dos Santos ve Jo vardı. İzleyenlerin iddia ediyorum başı döndü, midesi bulandı. Galatasaray"ın öyle bir baskısı vardı ki, Kasımpaşa sadece direnmeye çalıştı. Galatasaray"ın şampiyonluktan başka bir ihtimali yoktu. En yakın rakibi Fenerbahçe yenilmişti. Onun için tüm futbolcular ölesiye mücadele etti.

Bahri Havadır (Akşam)