Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Özkan'ın Adapazarı'nda yapılan düğününe katılan Uzan, düğünün ardından partililerle biraraya geldikten sonra gazetecilere açıklamalar yaptı.

Telefon dinleme iddialarıyla ilgili ''Bu genelde demokrasilerde olan bir şey değildir'' diyen Uzan, şöyle konuştu:

''Türkiye'de ilk defa yanılmıyorsam, AK Parti iktidarı döneminde başlamıştır. Biz belgesiz konuşmayı sevmeyiz. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız, özellikle Genel Başkan Yardımcımız Emin Şirin, belgeleriyle açıklayacaktır. Genç Parti'nin benim ve Emin Şirin'in cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında dinlendiğini biliyoruz. Elimizde belgeler var. Belgeleri de önümüzdeki günlerde açıklayacağız.''

AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili de Cem Uzan, AK Parti'nin kapatılmasının ülke ekonomisini olumsuz etkilemeyeceğini düşündüğünü söyledi. Uzan, şunları kaydetti:

''Yabancıların ekonomisi bozulabilir. O, o kadar önemli değil. Özelleştirmeye dayanarak bunları söylemiyorum. Bugün Anadolu'nun hangi iline giderseniz, orta ölçekli sanayilerde üretim ve işsizlik sorunu had safhadadır. Türk insanı kendisine hizmet eden bir iktidar arayışı içindedir ve inanıyorum ki beklentim de o, sonbaharda olacak olan bir erken genel seçimle Türkiye nefes alacaktır.''

AK Partinin yapacağı savunmaya da değinen Uzan, ''Savunmalarını çabuk vereceklerini söylüyorlar. Doğru bir şey. Türkiye'nin bu kadar gerginliği uzun süredir taşımasına gerek yok. Savunmalarını bir anca önce yaparlar. Anayasa Mahkemesi de anayasa ve hukuk çerçevesinde doğru bir karar verecektir. Anayasa Mahkemesi, anayasasının gereğini yapmakla yükümlü bir mahkemedir'' dedi.

AA