'Uzak İhtimal' filminde, Müslüman bir din adamının Hristyan bir rahibeye olan platonik aşkı konu ediliyor.



Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; Müslüman bir din adamla Hristiyan rahibenin aşkını anlatan 'Uzak İhtimal' filmine yurtdışından teklif geliyor. Filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, Rotterdam'daki birincilik ödülüyle kapıların açıldığını söyledi.

Avrupa'nın en prestijli film festivallerinden birisi olan Rotterdam Film Festivali'nde birincilik ödülü olan "Tiger Awards"ı alan 'Uzak İhtimal' filminin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, ödülün kendilerine yurtdışında farklı kapılar açabileceğini söyledi.NTV'deki 'Gece Gündüz' programına konuşan filmin yönetmeni, aldığı ödülle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:

"Çok iyi hissediyoruz. Filmi bitirdikten hemen sonra elime bobinleri alıp gittim. Böyle bir ödülle dönmek beni çok mutlu etti. Çok güzeldi. Rotterdam'da bağımsız sinemaya büyük bir ilgi olduğunu gördüm. Bize başka kapılar açacağını düşünüyorum. Yurtdışından teklifler geliyor. Onlara satmak gibi düşüncelerimiz var. Eğer bu imkanlar elde edebilirse önümüzde bir sürü projemiz var."

İstanbul'da Galata'da geçen hikayede, Müslüman bir din adamının Hristyan bir rahibeye olan platonik aşkı konu ediliyor. Yönetmen, film için konu ararken imkansız bir aşk hikayesi düşündüklerinde müezzin ve rahibe seçeneğini tercih ettiklerini söyledi.

Senaryosunu Tarık Tufan ve Görkem Yeltan'ın yazdıkları 'Uzak İhtimal' filmi, 28. İstanbul Film Festivali'nde izleyici ile buluşacak. Filmde, Nadir Sarıbacak, Görkem Yeltan ve Ersan Uysal rol alıyor.

H2