Uyuyan güzel, Antalya'da karşımıza çıktı. Gün boyu uyuyan 8 yaşındaki Sueda Yıldırım'ın hastalığına, Türk doktor derman oldu. Antalya'da yaşayan Sueda, 4 yıl önce gün boyu uyuyor, vücut ısısı geceleri 33 dereceye kadar düşüyor, aşırı terliyor ve aniden bayılıyordu.
 
TEST ALMANYA'YA GÖNDERİLDİ
 
Görme sorunu da yaşayan küçük kız, ailesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Ancak doktorlar hastalığa tanı koyamadı. Bunun üzerine Sueda'nın idrar ve kan testleri Almanya'ya gönderildi. Almanya'dan gelen sonuçları inceleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Duman, Sueda'daki uyku hormonu olan melatonin hormonunun normalin en az 10 katı olduğunu tespit etti. Duman, melatoninin baskılanması için ilaç ve yurt dışından getirilen 460 nanometre dalga boyundaki özel gece lambasıyla küçük kızı tedavi etti. Duman, 50 yıldır bilinen ancak nedeni bulunamayan hastalığı çözerek tıp literatürüne geçti. Dünyanın çeşitli yerlerindeki doktorlar ise Duman'ı arayarak hastalıkla ilgili bilgi almaya başladı.
 
GURURUMUZ OLDU...
 
Türk doktor, uluslararası arenada gururumuz olurken, Sueda'nın ardından Türkiye'de aynı hastalığa sahip 5 hastanın daha tedavisine başlandı. Sueda'nın annesi Zümrüt Yıldırım, Doç. Dr. Duman'a teşekkür etti. Yıldırım, "Kızım gündüz atakları sırasında ara sıra uyanıyordu. Tedavinin ardından çocuğum iyileşti. Sueda şimdi akşamları 8 saat uyuyor" dedi.