Jandarmanın ateş ederek uzaklaştırdığı ayıdan kaçarken 2 metrelik çukura atlayan Selim Bostancı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Hacı köyündeki fındılık alanda ses duyan köylüler, bölgeye gittiklerinde domuz için kurulan çelikten tuzağa bir ayının takıldığını görerek durumu jandarmaya bildirdi.Bölgeye gelen jandarma ekipleri, güvenlik önlemleri alarak İlçe Tarım Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerine haber verdi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerinin 5 kez tüfekle uyuşturucu iğne attığı ayı, herhangi sakinleşme belirtisi göstermedi. Yaban hayvanlarına yönelik iğnelerin olmaması nedeniyle köpek ve kediler için kullanılan uyuşturucularla müdahale edildiği öğrenilen ayı, 6. deneme sırasında bulunduğu yerden kurtuldu.

Ayının, ayak kısmına dolanan çelik halatın bağlı olduğu fındık ağacını kökünden sökerek çevredeki ekiplerin yanı sıra gazetecilere ve köylülere doğru koşmaya başlaması üzerine büyük korku yaşandı.

Koşarak olay yerinden kaçmaya çalışanlardan bazıları düşerek yaralandı. Bu sırada askerlerden biri ayıya ateş etti. Merminin isabet etmediği ayının yönünü değiştirerek ormanlık alana kaçması üzerine tehlike atlatıldı.

Ayıdan kaçanlardan AA muhabiri Bostancı, atladığı bir çukurda kafasını çarpması sonucu, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Mehmet Elevli, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ercan Yeni, Bartın Televizyon Kanalı Haber Müdürü Ayhan Acar ile bir astsubay da düşme sonucu yaralandı.

İlk müdahaleyi köylülerin yaptığı Bostancı, kaçarken düşürdüğü fotoğraf makinesi ve kamerasını fındıklıkta bir süre aradıktan sonra bulabildi.

Başından ve çeşitli yerlerinden yaralanan Bostancı ve Elevli'ye Kurucaşile Sağlık Ocağında pansuman yapıldı.

Şube Müdürü Yeni'nin de kaçarken bölgedeki arı kovanlarının üzerine atlayarak devirdiği, ancak herhangi önemli yara almadığı öğrenildi.

''AYI BİZİ PARÇALAYABİLİRDİ''

Veteriner Hekim Elevli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün elinde yaban hayvanlara müdahale edecek yeterli donanımının olmadığını söyledi.

Ayıya, kedi ve köpekler için kullanılan uyuşturucu iğnelerin atıldığını anlatan Elevli, şöyle dedi:

''Hayvan, uyuşmadı ve bizlere doğru saldırdı. Askerin ateş açmasının ardından yön değiştirerek kaçtı. Bizden birini parçalayabilirdi. Ölümden döndük. Ayıda insanlık varmış bizi serbest bıraktı. Çok büyük bir hayvandı. Şans eseri kurtulduk. Nasıl kaçtığımı hatırlamıyorum.''

Kuruçaşile'de olayın duyulması üzerine vatandaşlar, yaralılara geçmiş olsun dilediğinde bulundu./haber7