CHP"de kurultay savaşı kızışıyor. Yönetim tüzüğün 12. maddesine dayanarak binlerce üye kaydederken, başta Haluk Koç olmak üzere muhalifler de üye yazılanların kimliklerini mercek altına yatırdı. Genel Başkan adayı Samsun Milletvekili Haluk Koç, “Kurultayı kazanmak için adam yaralamaktan, esrar ve uyuşturucu satanlar üye yapılıyor” iddiasında bulundu.

Koç, kendisine destek veren eski milletvekilleri, muhalif Parti Meclisi üyeleriyle birlikte çalışma ofisinde dün bir basın toplantısı düzenledi. CHP"nin değişim geçirmesi ve yenilenmesi gerektiğini belirten Koç, Türkiye"nin her ilçe ve ilinde hukuğa ve tüzüğe aykırı görevden almaların devam ettiğini iddia etti. Eşref Erdem"in istifasına neden olan Çankaya ilçesindeki delege çalışmasını hatırlatan Koç, “Hukuksuzluk sadece Çankaya ile sınırlı değildir. Türkiye"nin her yeri Çankaya"dır” dedi.

İlginç iddia

Değişime ve yeniliğe direnenlerin "korktuğunu"savunan Koç, tüzükte istisna üye yazılımları için yer alan 12"nci madde ile yapılan üye yazılımlarını eleştirdi. Koç, şöyle devam etti: “Kurultayın kazanılması için 5-10 dakikada binlerce üye kaydedildi. İl ve ilçe kongrelerini kazanmak için yığınak yapılmış. Kasten adam yaralamadan mahkum olmuş, esrar, uyuşturucu satıcılığından mahkum olmuşlar üye yapılıyor. CHP"yi getirdikleri durum budur. İbret vesikasıdır bunlar.”

Koç, Kahramanmaraş il örgütüne üye yapılan Cengiz Kuştan isimli partilinin bu suçları işlediğini iddia etti.

Baykal"ın Kürt çelişkisi
Eşref Erdem"in istifasına da değinen Koç, partinin üst kademesindeki çekişmenin devam ettiğine vurgu yaptı. Erdem"in açıklamasını “benim daha önce yaptığım tespitlerin aynısı, sadece tarihleri farklı” diye konuştu. Koç, Baykal"ın son yaptığı Kuzey Irak açılımının çelişkilerle dolu olduğunu öne sürdü. Koç, “Üzülerek tespit ettik. Genel başkanın söyledikleri partinin üst kurullarında görüşülmüyor. Açılımlar kendi içinde çelişkilerle dolu. Bıçak kınından çıktı mı saplanırdan, Habur"u kapatalım düşüncesinden "ikinci bir kapı açalım"düşüncesine gelindi” dedi.

16 bin yeni üye yapıldı
CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Erbaşar Özsoy da, 17.10.2007 ile 22.10.2007 tarihleri arasında 16.204 kişinin partiye üye yapıldığını savundu. Bu durumun mahkemeye intikal ettirildiğini, mahkemenin üç yazı yazmasına rağmen CHP"nin üye bildiriminde bulunmadığını ifade eden Özsoy, CHP Genel Sekreteri Önder Sav"ın Mahkemeye gönderdiği yazı ile “adeta mahkemeyi tehdit ettiğini” iddia etti. Özsoy, üye yapılanlar arasında karısını döverek yaralamaktan mahkum olan, uyuşturucu satan kişilerin bulunduğunu da yineledi. Özsoy, örnek olarak ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından Kahramanmaraş doğumlu Cengiz Kuştan"ın iyi hal kağıdını dağıttı. Kayıtta, bu kişinin uyuşturucu maddelerin murakabesi, kasten yaralama, uyuşturucu madde satışı ile ilgili sabıkasının olduğu görülüyor.

İŞTE KOÇ"UN 6 HEDEFİ
* Parti içi demokrasi yeniden kurulacak

* CHP"yi iktidara taşımak

* Kurumsal yenilenme

* CHP ülkenin partisi olacak

* Türkiye"yi Avrupa Birliği"ne çağdaş CHP taşıyacak

* "Yurtta Barış Dünyada Barış" ilkesi ile toplum savaş histerisinden kurtarılacak