Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde Aydın ve Kuşadası'nda da uygulanmaya geçildi. Böylece Türkiye'nin tamamında aile hekimliği uygulamasına geçilmiş oldu.
Sağlık Grup Başkanlıklarının kaldırılıp, Toplum Sağlığı Başkanlıklarına dönüştürülmesinin ardından Kuşadası Toplum Sağlığı Başkanlığına atanan Dr. Osman Cesuroğlu, Kuşadası'nda artık herkesin bir aile hekimi olduğunu belirterek, mevcut olan sağlık ocaklarının aile hekimliği birimi olarak düzenlendiğinin söyledi.
Bu uygulama ile koruyucu sağlık hizmetlerinin daha da iyileşeceğini dile getiren Dr. Cesuroğlu, “Herkes bağlı olduğu aile hekiminden hizmet alabilir. Bu hizmet karşılığında hiçbir ücret ödenmeyecektir. Aile hekimi mesai saatleri içerisinde görev yaptığından oluşacak acil durumlarda aile hekimine danışma amaçlı ulaşılabilir. Ancak esas olarak acil hallerde, acil hastalık durumunda hastalar eskisi gibi hastanelerin acil servislerinden ve 112 ambulans servisinden hizmet alacaklardır. Aile hekimlerinin evde hasta tedavi etme yükümlülüğü yoktur. Ancak kontrol ve kronik hastalıkların takibinde aile hekimleri kendisine ulaşamayan hastaları belirli bir program dahilinde ziyaret edecektir” dedi.
Vatandaşların aile hekimlerine kaydının, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ikamet ettikleri bölge göz önünde bulundurularak yapıldığını belirten Dr. Cesuroğlu, “Herhangi bir aile sağlık biriminde kayıtları bulunamayan vatandaşların Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezine başvurmaları halinde gerekli evrakları doldurarak, sisteme dahil edilebilirler” dedi.