AYTO Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın Özel Göz Hastanesi Başhekimi Oğuzhan Yılmaz, AYTO yönetim kurulu üyeleri ve hastane personelleri katıldı.
Açılışta konuşan AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Türkiye'nin muasır medeniyetlerin seviyesine ulaşabilmesi için yatırım ve yatırımcıların önünün açılması gerektiğini iddia etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ülkedeki yatırımların artması için önemli girişimlerde bulunduğuna işaret eden Çağlayan, TOBB'un Aydın'daki temsilcileri olarak kendilerinin de ilde yapılacak olan yatırımları desteklerini söyledi. Tüm ülkelerin yaşadığı sorunların en başında gelen sağlık problemlerinin çözümlenmesi için alınması gereken önlemler olduğunu belirten Çağlayan, “Dünyada başarılarını kanıtlamış olan Türk hekimlerinin önünün açılması gerekiyor. Bu konuda Aydın'da kurulan yeni göz hastanesi önemli bir eksiği giderecek. Cumhuriyetin ilk yıllarında basma fabrikasından tutun ayakkabı fabrikasına kadar tüm işletmeler devlet eliyle kuruluyordu. O zaman müteşebbis yoktu. Ulu Önder Atatürk, ülkemizde hür teşebbüslerin çoğalması çağdaş dünya ülkelerinin yakalanması için önemli adımlar attı. Artık insanlarımız özel girişimler sayesinde daha kaliteli hizmet alabiliyor. Diğer hastanelerimizin de doktorlarımızın eliyle işletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun sağlaması için yetkililerin hukuki alt yapıyı biran önce hazırlaması gerekiyor” dedi.
Aydın Özel Göz Hastanesi'nin alanında bölgedeki önemli bir boşluğu doldurduğunu savunan Aydın Özel Göz Hastanesi Başhekimi Oğuzhan Yılmaz, vatandaşların kaliteli hizmet almaya başladıklarını ifade etti. Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini artırmak için çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği çalışmaları yürüttüklerine işaret eden Yılmaz, “Hastanemiz şuanda ayda 3 bin poliklinik ve 350 ameliyat kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Uluslararası sağlık kuruluşlarıyla yaptığımız işbirliği sonucu göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde dünya standartlarında hizmet veriyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptığımız anlaşma sonucu özel hastalarla birlikte tüm sosyal güvencesi olan vatandaşlarımıza hizmet sunabiliyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan ve Aydın Özel Göz Hastanesi Başhekimi Oğuzhan Yılmaz arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol gereği AYTO yönetimi, personelleri ve üyelerinin muayenelerinde yüzde 25 indirim uygulanacağı öğrenildi