CHP Söke İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Er ve Orhan Korkmaz, MHP Söke İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş tarafından düzenlenen basın toplantısı CHP İlçe Merkezi"nde yapılırken; basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin ve MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu da hazır bulundu.
İl Genel Meclis Üyelerinin yaptığı çalışmalar sonrasında bir hafta içinde İl Özel İdare"den iki önemli konuda Söke"ye yönelik ciddi kaynak aktarımı yapıldığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin; “Söke"nin kalkınması için kaynak aktarılmasında emeği geçen CHP, MHP İl Genel Meclis Üyelerimiz ve destek veren başta Kenan Özcan olmak üzere AK Parti"li İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Sökeli 5 İl Genel Meclis Üyesinin Söke için özverili çalıştıklarını belirten MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu; Söke OSB için aktarılan kaynağın AK Parti Söke İlçe Teşkilatı tarafından tek taraflı sahiplenilmesine tepki gösterdi. Mutafoğlu; “Söke"nin 5 İl Genel Meclis Üyesinin katkıları ile yapılan çalışmalar bir kişi veya bir tek parti üzerinden yapılıyormuş gibi nemalandırılarak basına yansıtılıyor. Meclis"te bulunan tüm meclis üyelerinin büyük katkıları var” diye konuştu.
CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er; son dönemde AKP genel iktidarının yerel temsilcilerinin Aydın İl genel Meclisi"nde alınan kararları ve Söke"deki yatırım çalışmalarını sahiplenme görüntüsü vererek basına açıklama yaptığını söyledi. Gerek köylere, gerek Söke OSB ve Söke Diş Hastanesi"ne İl Özel idaresince kaynak aktarılmasının Söke AK Parti tarafından kendi projeleriymiş gibi yansıtılmaya çalışıldığını dile getiren Kazım Er; “mevcut genel iktidarın 2004-2009 döneminde Aydın İl genel Meclisi"nde mutlak çoğunlukları vardı. Bugün için ihtiyaç olan OSB"nin desteklenmesi ve Diş Hastanesi o gün içinde düşünülebilirdi. Aydın İl Özel İdaresi bütçesinden hiç yararlanılmadan, genel bütçeden destekler sağlanabilirdi. Bugün de bu imkanları bulunmaktadır. Ancak OSB ve diğer yatırımlar noktasında hiçbir katkının olmadığını görüyoruz” ifadelerini kulandı.