Edinilen bilgiye göre; 23 Kasım günü saat 03.30 sıralarında Aydın merkez Kurtuluş Mahallesinde öğrencilerin bulunduğu bir ikamete hırsızlık amacıyla giren hırsız, evdeki öğrencilerden birinin uyanıp kendisini görmesi üzerine öğrenciyi “Yaklaşma, kafana sıkarım” tehdidinde bulundu. İkametten 1 adet nüfus cüzdanı, banka kartları, 50 TL para, 1 adet laptop bilgisayar ve 2 adet cep telefonu çalan hırsız kayıplara karıştı.
ÇALDIĞI TELEFONU KULLANMAYA BAŞLADI
Hırsızlık olayının ardından polise şikayetçi olan öğrencileri kendi imkanlarıyla da hırsızı bulmaya çalıştı. Çalınan telefonlardan bir tanesinin halen açık olduğunun anlaşılması üzerine öğrenci evinde misafir olarak bulunan bayan polis nezaretinde çalıntı cep telefonunu aradı. Çalınan bilgisayarda önemli bilgilerin olduğu söyleyen bayan öğrenci, bilgisayarı para karşılığı tekrar geri alınmak için hırsızla anlaşma yaptı.
Buluşma noktasında gerekli güvenlik önlemleri alınarak beklenmeye başlayan güvenlik güçleri, sabah saat 06.00 sıralarında çaldığı bilgisayarı öğrencilere satmak ümidiyle buluşma noktasına gelen H.Ü. (30) kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin elindeki poşette yapılan aramada öğrencilerden çaldığı bilgisayar, cep telefonu, evden çalınan nüfus cüzdanı ve çeşitli bankalara ait banka kartları ile 45 TL para ele geçirildi.
CEZAEVİNDEN YENİ ÇIKMIŞ
Çaldıklarını geri satmaya çalışırken polise takınan H.Ü’nün yapılan sorgusunda hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak suçundan çok sayıda kaydının olduğu, olaydan birkaç gün önce cezaevinden çıkarak Aydın’a geldiği tespit edildi. Şüphelinin geçici olarak kaldığı ikamette yapılan aramada; yine evden çalınan diğer cep telefonu elde edildi.
Hırsızlık ve yağma suçlarında hakkında işlem yapılan H.Ü., Aydın Adliyesine sevk edildi. Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanan şüpheli, Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.