KONYA’da ilköğretim okulu 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki F.K., iddiaya göre altını ıslattığı gerekçesiyle üvey annesi 35 yaşındaki L.K., tarafından banyoda cinsel organı, yüzü ve vücudunun çeşitli yerleri ateşle tutuşturulan gazete kağıtlarıyla yakıldığı iddiasıyla hastanede tedavi altına alındı. Gözaltında suçlamaları kabul etmeyen üvey anne L.K., sevkedildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Selçuklu İlçesi Zeki Altındağ İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi F.K., 2 ay önce merdivenlerden düşerek sol ayağını kırdı. Hastaneye kaldırılan F.K.’nın ayağına platin takılıp alçıya alındıktan sonra taburcu edildi. Evde tedavisine devam eden F.K.’ya kanser olan annesi Döne K.’nin ölümünden sonra bir ekmek fabrikasında işçi olarak çalışan babası 42 yaşındaki Seyit Ali K.’nin 3 yıl önce evlendiği üvey annesi L.K. bakmaya başladı.
 
BANYODA CİNSEL ORGANINI VE VÜCUDUNU YAKTI
Üvey anne L.K, iddiaya göre yaklaşık 15 gün önce altını ıslattığı gerekçesiyle banyoya soktuğu F.K.’nın cinsel organını, vücudunun bir bölümünü ve yüzünü tutuşturduğu gazete kağıtlarıyla vurarak yaktı. Yaşadığı olaydan sonra korkan ve vücudunda yanıklar oluşan F.K. eve gelip yanıkları gören babasına da banyoda kendisinin yanlışlıkla yaktığını söyledi.
 
AMCASINA ANLATTI
Bir süre evde tedavisine devam edilen F.K., geçen pazar günü babasına kendisini Karapınar’da bulunan amcası 48 yaşındaki Mehmet K.’nin yanına götürmesini istedi. Çocuğunu evden alan baba Seyit Ali K. de oğlunu Karapınar’a götürdü. Eve geldiğinde yeğeninin vücudundaki yanık izlerini gören amca Mehmet K., yaraların nasıl olduğunu sorunca, küçük çocuk üvey annesinin yaptığını anlattı.
 
ACİL OLARAK HASTANEYE KALDIRILDI
Vücudundaki yanıklar halen iyileşmeyen F.K. acil olarak Konya’daki Özel Anıt Hastanesine getirildi. Yapılan muayene sonrası F.K.’nin vücudunun çeşitli bölgelerinde darp ve cebir izleri ile birlikte 3’üncü derecede yanık ile yumuşak doku yanık izleri tespit edildi. F.K.’nın yakınlarının yaptığı şikayet üzerine hastaneye gelen polis ekipleri küçük çocuğun ve ailenin ifadesini aldı.
 
’ANNEM YAPTI’
F.K.’nın polise "L. anne çişimi kaçırdım diye banyoda önce dövdü sonra da gazete kağıtlarını tutuşturarak cinsel organıma ve vücuduma tuttu" diye ifade verdiği öğrenildi. F.K. burada yapılan ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Sevk sırasında basın mensuplarının ’Bunu sana kim yaptı?’ sorusuna, "Annem yaptı" diyen F.K., ’Nasıl yaptı?’ sorusuna ise "Banyoda yaktı" cevabını verdi. F.K.’nın üvey annesi L.K. de polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada suçlamaları kabul etmediği öğrenilen ve dün adliyeye sevk edilen L.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
BANA SÖYLEMEDİLER
Yaşanan olayın şokunu üzerinden atamayan baba Seyit Ali K. "Oğlumun ayağı daha önce merdivenden düştüğü için kırılmıştı ve hastanede platin takıldı. Evde yatıyordu. Ben de zaten çalıştığım için sabah saat 06.00 da evden çıkıp, akşam saat 21.00’de eve gelirim. Akşam eve gittiğimde baktığım zaman hep yatıyordu. Ben vücudundaki yaraları görüp de sorduğumda banyoda kendisinin yaptığını söyledi. Olayın aslını da çözemedim. Daha sonra oğlum beni Karapınar’daki amcasının yanına götürmemi istedi. Orada amcasına üvey annesinin kendisini yaktığını anlatmış. Sabahleyinde hemen hastaneye getirdik. Eğer bana söylemiş olsaydı ben de gerekeni yapardım" dedi.
(DHA)