KAYSERİ'de 2 yaşındaki Hatice Altuntaş'ın, üvey anne dayağı sonucu öldüğü sürüldü.

18 gün hastanede yaşam savaşı veren küçük kız memleketi Sivas'ta toprağa verilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne bağlı Sızır Beldesi'nde yaşayan Ali Altuntaş, 3 yıl önce Zehra Gülcemal ile evlendi. Çiftin 1 yıl süren evliliklerinin ardından kızları Hatice dünyaya geldi. Bebeğin doğumundan 40 gün sonra çift geçimsizlik nedeni ile ayrılma kararı aldı. Boşanma davasının sonuçlanmasından sonra bir süre annesinin yanında kalan Hatice Altuntaş, 6 aylıkken annesinin istememesi sonucu mahkeme tarafından babasına verildi. Bir süre Ali Altuntaş'ın ablalarının yanında kalan minik Hatice, babasının Kayseri iline yerleşerek burada 7 ay önce Asiye Altuntaş ile evlenmesinin ardından ailenin yanına gönderildi. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Ali Altuntaş'ın evde olmadığı sırada 18 gün önce, divandan düştüğü öne sürülen minik Hatice acil olarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede Hatice'nin kafatasında kırık oluştuğu ve travma geçirdiği belirlendi. Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde 18 gün boyunca yaşam savaşı veren minik Hatice önceki gün hayatını kaybetti. Minik kızın ölüm haberi, daha önce çocukları ayrılan Gülcemal ve Altuntaş ailelerini karşı karşıya getirdi.



ÜVEY ANNE DAYAĞI İDDİASI

Hatice'nin öz annesi Zehra Gülcemal'ın yakınları, minik kızın üvey annesinin dövmesi sonucu komaya girerek öldüğü iddasıyla suç savcılığa duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Küçük kızın sorumluluğunu üstlenen ve döverek öldürdüğü iddia edilen Asiye Altuntaş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hatice Altuntaş'a hayatını kaybettiği hastanede otopsi yapıldı. Küçük kızın bedeninden alınan parçalar incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bebeğin şiddete maruz kalarak ölüp ölmediği, adli tıp kurumunun vereceği raporla netlik kazanacak. Raporun gelmesinin ardından soruşturma derinleştirilecek.

CENAZE SIRASINDA KAVGA

Olay sonrasında küçük kızın cenazesini almak için de iki aile arasında tartışma yaşandı. Hastanede başlayan tartışma, Hatice'nin toprağa verileceği Sızır Beldesi'nde de devam etti. Bir taksinin arka koltuklarına konularak beldeye getirilen Hatice için merkez camisinde cenaze namazı kılındı. Minik Hatice'nin cenazesinin tabuta konulmadığı, sadece kefene sarılıdığı görüldü. Namaza Hatice'nin babası Ali Altuntaş ile yakınları katıldı. Cenaze namazının kılınmasından sonra defin işlemine gitmek isteyen Altuntaş ailesi ile, torunlarını son kez yakınlarının görmesini istediği Gülcemal ailesi arasında tartışma yaşandı. Yumruklaşmaya dönüşen tartışma belde halkının araya girmesiyle önlendi. Küçük kızın cenazesi daha sonra belde mezarlığında toprağa verildi.
DHA