Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar başkanlığında toplanan Aydın Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramı süresince gerçekleşecek denetimler ve cezai müeyyideleri belirledi. 
Toplantıda alınan kararlara göre; kurban kesim alanlarında belediyelerce yeterli sayıda çöp kabı bulundurulacak, yine belediyelerce toplanılarak uygun şartlarda imhası sağlanacak. Kesim esnasında sağlığa zararlı olduğu tespit edilen kurban etlerinin ve organlarının diğer atıklardan ayrı olarak toplanarak, derin bir çukura gömülmesi ve üzerine kireç dökülerek kapatılması veya diğer ürünlerle imhası yapılacak. Kesim mahallindeki tüm denetleme görevlileri, deri toplama faaliyetleri 27 Aralık 1999 tarih ve 23919 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 15. Maddesi gereğince, Türk Hava Kurumuna verildiğinden derilerin ve bağırsakların hasarsız olarak tesliminde yardımcı ve gözetici olacak.
Kurban satış-kesim işlemlerinde mevzuat hükümleri ile bu komisyon kararında sayılı kurallara uyulması zorunlu olacak. Denetleme Komisyonu Görevlileri, Zabıta ve Emniyet görevlilerince belirlenecek aykırılıkların failine ilgili mevzuatlarınca ön görülen cezalar yetkili birimlerce uygulanacak. Lüzumu halinde failleri hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 28. Maddesine göre 200 TL ile 10 bin TL ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesine göre 20 TL ile 5 bin TL arasında değişen idari para cezaları uygulanacak.