Benzinde fırsatçılık sürüyor. İndirim için aylarca bekleyen tüketicinin talihi zamlardan yana çok açık... Benzine 2 hafta üstüste 2 zam birden geldi. Kaşıkla verilen kepçeyle alındı...

Benzine geçen hafta 5 kuruş zam yapan akaryakıt şirketleri, bu hafta biterken 4 kuruş daha zam yaptı. 95 oktan kurşunsuz benzin İstanbul'da 2,88 Türk Lirası'ndan 2,92 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise benzinin litre fiyatı 2,87'den 2,91'e çıktı.

Petrol varil fiyatının 42 dolar seviyesinde bulunmasına rağmen, İstanbul'da Petrol Ofisi ile OPET istasyonlarında kurşunsuz benzin 2,92 TL'ye çıktı. Firmalar, petrol varil fiyatı 140 dolardan 35 dolara gerilediği dönemde küçük indirimler yapmıştı. Şu günlerde petrolün varil fiyatındaki yukarıya doğru küçük hareketler pompalara büyük zamlar olarak yansıyor. Araç sahipleri, pompa fiyatlarındaki hareketliliği 'kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar' sözleriyle yorumladı. Öte yandan, motorinde ise 10 Şubat 2009 tarihi itibarıyla 4-5 kuruş arasında değişen indirim yapıldı. Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Zaman