1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4E tipi uçağı, saat 10.38'de kent merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Karakaya Köyü semalarına geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle irtifa kaybetmeye başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin atık su kanalının geçtiği kesimde tarlaya çakılarak alev topuna dönen uçağın parçaları geniş alana dağıldı.  
 
PİLOTLAR KURTULAMADI
 
Kazanın hemen ardından 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan arama- kurtarma helikopteri kısa sürede enkazın bulunduğu yere ulaştı. Yapılan ilk incelemede uçaktaki binbaşı ve üsteğmen rütbesindeki 2 pilotun da paraşütle atlamaya fırsat bulamadan şehit olduğu belirlendi.Jandarma uçağın enkazını güvenlik çemberine alırken, teknik araştırma yapmak üzere kazı kırım ekibi bölgeye sevk edildi. Şehit pilotların cenazeleri de enkazdan alınarak helikopterle üsse götürüldü.
 
GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR
 
Tarlasına buğday ekerken uçağın düştüğünü gördüğünü söyleyen köylülerden Fuat Keskin, "Birden gürültü duyduk. Uçak adeta alev topu gibiydi. Parçaları etrafa saçılmıştı. Hemen jandarmaya bildirdik. Kısa bir süre sonra askeri helikopter olay yerine geldi" dedi.Çift sürerken olayı gördüğünü söyleyen Celal Karapınar da, "Birden bir gürültü duydum. Ardından toz bulutu gördüm. İlk etapta korkup uzaklaştım. Ardından enkaz alına gittiğimde uçağın parçalandığını ve pilotların şehit olduğunu gördüm" diye konuştu.
 
ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ   
 
Konya’da merkeze bağlı Karakaya Köyü yakınlarında düşen uçakta Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’nin şehit olduğu açıklandı.
 
Düşen uçağın Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı 173’üncü Filo’ya bağlı RF- 4E tipi keşif uçağı olduğu, Konya’ya EHTES olarak adlandırılan Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası’nda tatbikat için geldiği belirtildi.
 
EŞİ ŞOKTA
 
Konya’da düşen askeri uçakta Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ile birlikte şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’nin eşi Tuğçe Kayadibi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı olduğu belirtildi.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Tuğçe Kayadibi’nin 2005 yılından buyana Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nda görev yaptığını söyledi. Halen Senfoni Orkestrası’nda başkemancı olarak görev yapan Tuğçe Kayadibi’nin bir süre önce hava pilot üsteğmen Engin Kayadibi ile evlendiği, çiftin çocuklarının olmadığı belirtildi. Yakınları, Konya’da şehit düşen Engin Kayadibi’nin bir süre önce Malatya’ya tayininin çıktığını söyleyerek, "Tuğçe’de eşiyle birlikte Malatya’ya gitti. Ancak Senfoni Orkestrası’nda görev yapması nedeniyle sık sık Eskişehir’e gelip gidiyordu. Engin’in annesi ise Eskişehir’de oturuyor. Engin hayat dolu biriydi. Genç yaşta şehit düşmesi hepimizi üzdü" dedi.
 
GENELKURMAY AÇIKLAMASI  
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan kazayla ilgili açıklamada şöyle denildi:"Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir F-4 uçağı 03 Kasım 2011 Perşembe günü saat 10:38'de eğitim uçuşu esnasında, Konya'nın 21 kilometre kuzeydoğusunda henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüştür. Kazada, uçakta bulunan iki pilot subayımız şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli aileleri, silah arkadaşları ve yüce milletimize başsağlığı dileriz
 
BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Konya'da askeri uçağın düşmesi dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı telgrafı gönderdi.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gül'ün, Konya'da bir askeri uçağın eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu iki pilot subayın şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e bir telgraf göndererek, şehitlerin ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.