ÇANKAYA’DA İKİ SAAT GÖRÜŞME
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 61. Hükümeti kurmakla görevlendirdi. Gül, Erdoğan’ı Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Erdoğan, saat 12.12’de geldiği Çankaya Köşkü’nden saat 14.25’de ayrıldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’ne çıkarak 61. Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den resmen aldı. Böylece AK Parti’de “kırmızı plaka” beklentisinde son saatlere girildi. Başbakan Erdoğan’ın kendisi dahil 25 üyeden oluşacak yeni Bakanlar Kurulu listesini en geç hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunması bekleniyor. Mevcut kabineden Mehmet Aydın aday olmadı, Selma Aliye Kavaf ise listeye girmedi. Buna Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in TBMM Başkanlığı ihtimalinin de eklenmesiyle birlikte kabinede değişim sayısının 5-10 arasında gerçekleşmesi bekleniyor.
 
Bülent Arınç ve Ali Babacan’ın başbakan yardımcısı olarak devam etmesi, diğer iki başbakan yardımcılığına ise kabine içinden kaydırma yapılması bekleniyor. Bu çerçevede Nimet Çubukçu’nun adı geçiyor. Diyarbakır’da Mehdi Eker ile Galip Ensarioğlu arasında bir bayrak değişiminin yaşanması, Ertuğrul Günay, Recep Akdağ, Binali Yıldırım, Sadullah Ergin, Ahmet Davutoğlu ile yola devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ömer Çelik’in de kabineye gelebileceği konuşuluyor. Nihat Ergün’ün ismi İçişleri Bakanlığı için geçiyor. Erdoğan’ın “sahil” şeridine de dikkat edeceği ifade ediliyor. Bu çerçevede Antalya’dan Menderes Türel’in de adı bakan adayları arasında zikrediliyor.?Milletvekili aday tespitinde Meclis ve bölgelerindeki performansa dikkat eden Erdoğan’ın, aynı kriteri mevcut kabine için de uygulaması bekleniyor.
 
Erdoğan’ın Meclis’e taşıdığı danışman kadrosundan Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’ya da şans tanınıyor. Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin’in adı ise, yeni oluşturulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için geçiyor. Öte yandan, AK Parti Genel Merkezinde parti kurmaylarıyla toplanan Erdoğan, yeni hükümet programını ele aldı. Cemil Çiçek ve Haluk İpek’in, dün muhalefet partilerinin temsilcileriyle yaptıkları görüşmenin ardından Erdoğan’ı bilgilendirdiği öğrenildi.