Kalp rahatsızlığı sebebiyle 65 yaşında vefat eden usta sanatçı Ümit Yesin, bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Çiçek Taksi, Cennet Mahallesi ve Akasya Durağı gibi dizilerdeki rolleriyle hafızalarda yer edinen, tiyatro sanatçısı Ümit Yesin için Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen veda törenine, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur katılarak bir dizi konuşma gerçekleştirdi.

Tabutuna Türk bayrağı serilen sanatçıyı anma törenine, son olarak rol aldığı Yeni Gelin dizisindeki rol arkadaşları da katıldı. Dizide gelinini oynayan sanatçı Yonca Cevher, konuşma sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Cevher konuşması sırasında, 'Bütün hastane süresince elimden geldiğince Ümit Abi'nin yanında olmaya çalıştım. Ölmeden bir gün önce, ikinci ameliyatının ardından yoğun bakıma gireli neredeyse bir ay olmuştu. Sadece 3 kişinin yanına alındığını biliyorduk. O yüzden hiç yoğun bakıma girip onu görme çabasında bulunmadık. Ama bir ay geçti ve hala yoğun bakımdan çıkmadığı için, ölmeden bir gün önce dedim ki, gideyim ve şansımı zorlayayım. Yalvarayım, görmeye çalışayım diye gittim. Ölmeden bir gün önce saat 3 buçukta yanındaydım' ifadelerine yer verdi.

Törenin ve helallik alımının ardından Yesin'in tabutu üzerindeki Türk bayrağı kaldırıldı. Yesin'in cenaze namazı Üsküdar Şakirin Cami'nde kılındı.

Kaynak: www.gaste24.com