İkili arasında yaşanan hararetli tartışmalara zaman zaman diğer meclis üyelerinin de katılmasıyla meclis toplantısında gergin bir ortam oluştu.
Oturumunun açılışında gündem dışı olarak söz alan AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya, Aydın merkez Yeni Dörtyol Kavşağı"na yapımına başlanan üst projesinin değişik yönleriyle değerlendirilmeden hayata geçirildiğini iddia etti. Proje belediye meclisine getirilmediği için hiçbir meclis üyesinin proje hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını savunan Kaya, “Belediye Meclisine dahi getirilmeyen bu projenin sivil toplum ve örgütleri tarafından değerlendirilip, projenin incelenmesi gerekirdi. Aydın Belediyesi tarafından 1 milyon 779 bin YTL"ye yaptırılacak olan üst geçitlerden biri Yeni Dörtyol Kavşağına diğeri ise PTT Aydın Başmüdürlüğü önüne inşa edileceğini öğrendik. Ama kimse projenin neye benzediği bilmiyor. Bu konuda talepte bulunmama rağmen projeyi görmeyi başaramadım. Kiracı olarak bulunduğumuz belediye binası önündeki üst geçit Aydın halkı tarafından pek fazla tercih edilmemektedir. Bu üst geçit yeni yapılacak olan üst geçite yaklaşık 100 metre uzaklıktadır. Bu bölgede bir üst geçit yaptırılacaksa, mevcut üst geçit modernize edilip çok daha az maliyetle bu ihtiyaç karşılanamaz mıydı?” dedi.
Belediye meclisinin görevin bütçeyi hazırlamak olduğuna işaret eden Başkan İlhami Ortekin de, karar alıcı olan meclislerin görevleri arasında yatırım yapmanın olmadığını ifade etti. Bir şehirde yapılacak olan yatırımların riyaset tarafından kararlaştırıldığını ve hayata geçirildiğini beyan eden Ortekin, “Yatırımlar hiçbir zaman belediye meclisinin gündemine gelmez. Bu yüzden konuyu meclis gündemine getirmedim. Çevredeki altyapı yatırımları da dikkate alınarak, ihale komisyonu tarafından bu proje hazırlandı. İhaleye çıkıldı ve hazırlıklar başladı. Ayrıca bu proje İhale Komisyonu tarafından da onaylandı. Eğer bu proje yanlış ise iptal ettirirsiniz. Eğer benim dediğim gibi proje doğru ise vay halinize. Daha şimdiden birçok insan gelip bana projenin ne zaman tamamlanacağını soruyor” diye konuştu.
Eylül ayı meclis toplantısında bu projenin gündeme alınmasını istediğini hatırlatan AK Parti"li meclis üyesi Mustafa Ancın ise, “Zorunluluk yok diyerek, bu konuyu meclise getirmediniz. Sivil toplum örgütlerinin bu projeden haberi yok. Artık bu konuda tartışmak çok geç. Proje kapsamında çalışmalara başlandı. İnşallah doğru bir projedir de Aydın şehrinin paraları boşa gitmemiş olsun. Birçok gelişmiş kentte projeler hayata geçirilmeden önce halk oylaması yapılır ama ne yazık ki Aydın"da bunlar yapılmıyor” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanlığına vekalet ettiği günlerde projeyi göstermek için Şevket Kaya"yı belediyeye davet ettiğini kaydeden Artun Sucuoğlu ise, Kaya"nın davetine icabet etmediğin ileri sürdü. Kendisini ziyaret eden gazetecilerle projeyi incelediğini açıklayan Sucuoğlu, projeyi iyi incelemeden eleştiri yapmanın doğru olmadığını belirtti.