Üst geçit çalışmaları sırasında İzmir-Aydın-Denizli E-87 karayolunun il merkezinde kalan bölümü trafiğe kapatılırken, güzergah değişikliği nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.
Modern üst geçit projesinin tamamlanmasıyla birlikte Aydın il merkezinde yaşanan trafik sorununun çözüme kavuşacağını ifade eden Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, bu projenin hayata geçmesiyle kentin en büyük sorunlarından olan ve il merkezindeki kazaların büyük çoğunluğunun meydana geldiği Yeni Dörtyol Kavşağı"nda yaşanan araç ve yaya trafiği sıkışıklığını çözüleceğini söyledi. Proje kapsamındaki çalışmalara 6 Kasım 2008 tarihinde başlanıldığını hatırlatan Ortekin, “Projenin kapsamında inşaat çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede önemli ölçüde bir mesafe aldık. Önceki gün itibariyle üst geçitlerin montajına başlandı.
Bu proje Aydın Belediyesine yaklaşık 1 milyon 779 bin YTL"ye mal olacak. Proje kapsamında yürüyen merdivenler ve özürlü asansörleri inşa edilecek. Dört iniş ve dörtte çıkış bandından oluşacak olan üst projesi tamamlandığında hem o bölgedeki sıkışıklığı önleyeceği hem de yayaların daha güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamış olacağız. Yaptığımız protokolde proje süresi 130 iş günü olarak belirlendi. Ama ben tüm çalışmaların iş takviminden önce tamamlanacağını düşünüyorum” dedi.
Bu arada; Aydın merkez Yeni Dört Kavşağı"nda yapılacak olan 4 ayaklı modern üst geçit projesinin önceki gün başlayan montaj çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Daha önce Yeni Dörtyol Kavşağı"nın gidiş ve geliş istikametinde yapılan üst geçit ayak çalışmalarının tamamlanmasının ardından, üst geçidi taşıyacak ayaklar da tırlarla Aydın"a getirildi. E-87 karayolu üzerinde yapılan vinçler yardımıyla yapılan montaj çalışmaları nedeniyle İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla arasındaki bağlantıyı sağlayan karayolu tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Aydın Otogarı"na girmek isteyen yolcu otobüs ve minibüsleri yapılan güzergah değişikliği nedeniyle zor anlar yaşarken, ağır yük taşıyan araçlar şehir merkezindeki mahallelerden geçmek isterken zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri tarafından alınan önlemler nedeniyle çalışmalar sırasında her hangi bir kazanın meydana gelmesi engellenirken, çalışmaların birkaç gün içerisinde sona ereceği öğrenildi.