İstanbul merkezli teknoloji firmasının Genel Müdürü Cengiz Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirdikleri ürünün USB belleklere kriptolu olma özelliği kazandırdığını anlattı.

Ürünün yüksek seviyede kriptolama yaptığını anlatan Güler, geliştirdikleri ürünün özelliklerini şöyle açıkladı:

''Kriptolama yapan ürünümüz, her marka USB bellek ve harddisklere kriptolu olma özelliği kazandırıyor. Kullanımı da oldukça kolay. Önce bilgisayara bellek veya hardiski takıyor sonra geliştirdiğimiz cihazı da diske takıyoruz. Böylece diske gönderilen her türlü bilgi kriptolanarak aktarılıyor. Ayrıca bellek kaybedildiğinde, belleği bulan kişi, kullanılan ürün olmadan bilgilere erişemiyor. Aynı zamanda 3 kere yanlış parola denemesinden sonra da cihaz üzerindeki kullanıcıya ait kriptolama anahtarı, imha özelliği taşıyor.''

Güler, geliştirilen ürünle istenilen sayıda USB bellek ve harddiskin kriptolanabildiğini de vurguladı.

-Bilginin güvenli ortamda taşınması için-

Ürünü, bilginin güvenli bir ortamda taşınması amacıyla geliştirdiklerine dikkati çeken Güler, ''Bilginin başkalarının eline geçmemesi için kriptolu bellekler oldukça önemlidir. Ama kriptolu bellekler çok pahalı olduğu için insanlar tercih edemiyor. Kriptolu bir bellek 380 avroya alınabiliyor'' diye konuştu.

Yüzde 100 yerli olan ve yaklaşık 150 liraya satılan ürünün ilk defa CeBİT Hannover fuarında tanıtıldığı, ayrıca İngiltere, İtalya, Suudi Arabistan, Slovakya, Güney Afrika, Hollanda, Meksika ve Kamerun'a da ihraç edildiği bildirdi.