Söke ovasında dekarda 500-550 kilo pamuk ürünü beklenirken,mısırda da hem rekolte,hem de önümüzdeki birkaç aylık süreçte iyi bir fiyat artışı bekleniyor.

Pamuk hasadıyla birlikte bugünlerde mısır hasadının da başlayacağına vurgu yapan İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın, tüm üreticilere “Ürününüze sahip çıkın,çünkü yıl sizin yılınız” mesajı verdi. Aydın'ın özellikle Koçarlı, İncirliova, Yenipazar ve Köşk bölgelerinde rekor derecede mısır ekiminin yapıldığına dikkat çeken Ayaydın, “Aydın genelinde rekor sayılacak derecede mısır ekimi yapılmış olsa da, Türkiye genelinde bu yıl mısırda yüzde 20 ürün açığı var. Toprak mahsulleri ofisi kiloda 45 Kuruş fiyat açıklarken, 4 kuruşta destekleme primi açıklanmıştı. Bu fiyat geçen yılki fiyatla oranladığımızda düşük görünebilir. Fakat ben mısırın önümüzdeki birkaç aylık süreçte 590 kuruşlara yükseleceğine inanıyorum. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu mısır üretiminde yüzde 20'lik açık olması tüm dikkatleri mısıra çeviriyor. Bu nedenle de üreticilerimiz ürününü mutlaka TMO'ya versin. Bekleyecek soluğu olan üreticilerimiz ise mısırı emanete versin ve fiyat kesmesin. Birkaç ay sonra fiyat yükselecektir” dedi.

Üreticilerin mısırlarını iyice kurutmalarını isteyen Ayaydın, “Ayrıca üreticilerimiz mısırın dalında iyice kurumasını beklesinler. Aksi taktirde yaş mısırda rutubet görünüyor ve ürün fiyatı geriliyor. Bir sezon boyu canla başla çalışan çiftçilerimiz Ekim ayında ürünlerini hasat edecekler. Yani hemen acele edip, yaş hasat yaptırmasınlar. Güzel bir yıl yaşıyoruz.İncir'de de iyi bir sezon bekliyorduk. Fakat Eylül ayı başlarında yağan yağmur kötü vurdu” diye konuştu.