YAPILAN işbirliği nedeni ile düzenlenen törende konuşan Siesta Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Işıldar, Euroleague Basketbol ile işbirliklerine ilişkin

Özellikle Türkiye, Fransa, Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde önemli konumda yer alması, Euroleague Basketbol ile iş birliğimiz açısından önem taşıyor. Euroleague Basketbol maçlarının ilgili ülkelerde gerçekleşmesinin, markamızın tasarım anlayışındaki dinamiği ve Avrupa pazarındaki gelişmesi ile uyumlu olduğunu düşündük ve marka bilinirliliğimize olumlu yönde katkı sağlayacağına inanarak, Euroleague Basketbol ile iş birliğimize ilk adımı atmaya karar verdik. 2018-2019 sezonu için başlattığımız bu ortaklık ile Siesta'yı Avrupa'da temsil etmeyi amaçlıyor, gelecek yıllarda da ortaklığın markalaşma sürecimizi geliştireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

SİESTA'DAN 30 MİLYON TL'LİK YATIRIM HEDEFİ

Siesta'nın, Euroleague Basketbol'un desteği ile yeni yatırımlara odaklandığına dikkat çeken Işıldar; “Dış mekân mobilyada, metal ve ahşap malzeme üretimleri gerçekleştirmek ve 30 milyon TL'lik bir yatırımla sektöründe yer almak istiyoruz” dedi.

STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR

Euroleague Basketbol CEO ve Başkanı Jordi Bertomeu ise yaptığı açıklamada; “Türk takımları Avrupa'da bir klasik hale gelmiş durumda. Türk takımlarının son sezonlarda Dörtlü Final'de yer aldığını görüyoruz. Siesta'yı basketbola, global etki ve vizyon yaratan bir unsur olarak bakan bir başka resmi sponsor ortağımız olarak tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Euroleague'e güvenerek iş birliğini gerçekleştiren Siesta'nın, basketbol sporunun, iş sektörlerinin büyümesine ve yeni boyutlar kazanmasına aracılık eden bir spor olduğunu göstermiştir. Siesta ile iş birliğimiz Türkiye pazarında stratejik bir önem taşımaktadır.” sözleriyle anlaşmayı duyurdu.