TOBB Aydın, Nazilli, Söke, Kuşadası, Didim Ticaret Odaları ile Aydın, Nazilli, Söke Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan 30 kişilik seçilmiş kurulun Başkanlığını AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Özkaya, başkan yardımcılıklarını da Nazilli Ticaret Borsası"ndan Ferda Çağlar Erkut ve Aydın Ticaret Borsası"ndan Semih Sabuncu"nun getirildiği kurul üyeleri Aydın"da gerçekleştirdikleri ilk toplantının ardından Nazilli"de ikinci ziyaret ve toplantılarını yaparak çalışmalarını hızlandırdılar.
Nazilli"de Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Ticaret Odası Başkanı Ali Gültekin Kılınç"ı makamlarında ziyaret eden genç girişimciler kurulu yönetimi, ziyaretleri sırasında Aydın"ın gelişimi için projeler üretilmesini ve girişimcilik kültürünün artmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade ettiler. Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya yaptığı konuşmalarda, “İlimizdeki genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi, bu amaca yönelik politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasındaki gelişimine öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda genç girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek amacıyla panel, seminer ve bunun gibi eğitim etkinliklerinde bulunacağız Biz genç girişimciler olarak misyonumuz "biz olmak, bir olmak, Aydın olmak, Aydın"a sevdalı olmak" temel özelliklerimizdendir”
Özkaya, TOBB"a bağlı olarak faaliyet gösteren Aydın"daki dokuz odanın, 2009 yılında Aydın"ın adını duyurmak, ülke ve Aydın için yeni istihdam alanları yaratmak için harekete geçtiklerini ve çeşitli projelere imza atmaya başladıklarını söyleyerek “Atılan bu adım ardından, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli projeleri gündeme getirecek, istihdam yaratmak, insanlarımıza yeni iş olanakları sunmak için tek vücut olarak hareket edeceğiz” dedi.
Ziyaretler sırasında protokol üyelerinin görüş ve önerilerini de alan kurul üyeleri daha sonra Atça yakınlarındaki Marla Restoranda Nazilli ve Aydın"da görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşu çalışanları ile bir toplantı yaptılar. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Can P.Çakırgöz ile Özlem İklim Aydın"ın en önemli gelir kaynaklarından olan Zeytin"den artan prinalar ile aktif karbon nasıl yapılacağı konusunda çalışmalarını anlattılar. Türkiye"nin yılda toplam 3 bin ton aktif karbona ihtiyaç duyduğunu ve bunun aydın"da 2 milyon dolarlık bir yatırımla karşılanabileceğini ifade eden kurul üyeleri işadamlarının bu çalışmaya nasıl katkı sağlayabileceklerini değerlendirerek çeşitli konularda basın çalışanlarından görüşlerini aldılar. Toplantıya Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A. Gültekin Kılınç ile Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt"te katılarak görüşlerini sundular. -iha