Tarım İl Müdürlüğü olarak il genelinde üretim yapan çiftçilere hizmet etmek için 24 saat hizmet verdiklerini açıklayan Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, çiftçilerden gelecek destek çağrılarını karşılamaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Aydın"ın tarımsal özelliklerine de değinen Öztürk, “Aydın toprak yapısı, iklimi, ekolojik ve topoğrafik özelliklerine göre çok geniş arazilere sahiptir. Bu anlamda ilimizde hayvancılık ve Bitkisel tarım yapılmakta. İlimizin nüfusunun yüzde 55"i tarımla uğraşmakta. Bu anlamda ilimiz Aydın yetiştirilen bazı ürünlerde ilk sırlarda yer almaktadır Örneğin; Ülkemizde yetiştirilen İncirin yüzde 65-70"i ilimizde yetişmekte ve Üretim açısında 1. sıradayız, yetiştirilen incir aynı zamanda ihraç ediliyor. Bunun dışında zeytin sayısı bakımından Türkiye"nin en fazla üretimine sahibiz ve İhraç edilen başlıca ürünlerimiz arasında yer almaktadır. Yine ilimiz kestane üretimi açısından Türkiye"de 1. sırada yer almaktadır ve yurt içi ve yurt dışına ihraç edilmektedir” diye konuştu.
Aydın"daki mevcut tarım potansiyelinin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, “Sahip olduğumuz verimli topraklardan daha fazla verim elde etmek ve üreticilerimizin daha fazla kazanç elde etmelerini sağlamak için tarımsal faaliyetlerde bilinçli olmaya özen göstermeliyiz. Babadan kalma yöntemleri sürdürmekte hem topraklarımızın verimini azaltır hem de girdi maliyetlerini yükseltiriz. Global dünya ile rekabet edebilmek için eğitim ve bilinçlendirmeye önem vermeliyiz. Üreticimizi bilinçlendiremezsek bu verimli toprakların bekçileri olarak kalmaya devam ederiz. Aslında bu topraklardan yılda 2-3 ürün elde edilebilir. Bunu da ancak bilinçli tarımsal faaliyetleri yaygınlaştırarak sağlayabiliriz. Bilinçsiz yapılan tarımsal faaliyetler toprakların verimini ve karını alır götürür” şeklinde konuştu.
Tarımda eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen Öztürk, şunları söyledi: “Tarım deyince akla hep köylü ve hiçbir işi olmayan kişinin yaptığı iş olarak akla gelmektedir. Ama artık günümüz şartları bu şeklide değildir. Bu anlamda bilinçli tarım çok önemli, bilinçsiz yapılan tarım maliyetleri de arttırmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğü bünyesinde yaptığımız çalışmalar ve Bakanlığımızın da sunduğu desteklemelerle bu alanda önemli çalışmalarımız sürmektedir. İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde çalışan ekiplerimiz, her zaman üreticinin yanındadır”