Söke"de ödemelerin ATM"lerden Pazar, bankadan ise Salı gününden itibaren yapılmaya başlanacağı belirtildi.
Söke"de prim ödemelerinden 3 bin 550 kişi faydalanırken; kütlü pamuk, ayçiçeği, soya ve kanola primi olarak Söke"de 35 milyon 80 bin 564 TL ödeme yapılacak. Aydın ili genelinde 7 bin 812 kişinin prim ödemelerinden faydalanacağı Aydın ili genelinde toplam 52 milyon 817 bin 841 TL dağıtılacak. Kütlü pamuk, ayçiçeği, soya ve kanola primlerinden Türkiye genelinde 91 bin 325 kişinin faydalanacağı ve toplam 334 milyon 779 bin 186 TL ödeme yapılacağı öğrenildi.
Söke"de prim ödemeleri için paranın üreticilerin hesaplarına Pazar günü geçeceği ve Sökeli üreticilerin Söke merkezde bulunan 2, Güllübahçe ve Bağarası Beldelerinde bulunan ATM"lerden prim ödemelerini Pazar gününden itibaren almaya başlayabilecekleri belirtildi. Söke Merkez ve Bağarası Şubesinden prim ödemelerinin 20 Mayıs Salı günü başlayacağı ve TC kimlik no.sunun son iki rakamına göre yapılacak ödeme planının 7 günde tamamlanacağı açıklandı.
Konuyla ilgili yapılan basın toplantısında ödeme planı ile ilgili bilgi veren Söke Ziraat Bankası Müdürü Turgut Derya Deniz; “üreticilerin günlerdir beklediği prim ödemelerini sorunsuz şekilde yapmak adına hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.
Paraya ihtiyaç duyulan şu günlerde prim ödemelerinin yapılacak olmasına çiftçiler kadar sevindiklerini belirten Söke İlçe Tarım Müdürü Mehmet Ali Körlü, primlerin hayırlı olmasını diledi. Yapılacak prim ödemeleri konusunda açıklama yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “çiftçinin tarlaya girdiği şu günlerde primlerin ödenecek olması çok iyi oldu. Ödemelerin yapılacak olmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Primlerin üreticilerimize, Sökemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.