Tariş Pamuk Birliği"nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar herkesçe bilinmekteydi. Yapılan genel kurulu ile Sökeli üretici Mehmet Beliğ Azbazdar"ın Birlik Başkanlığı"na seçilmesi ile başlayan güven ortamı kendisini göstermeye başladı. TARİŞ Pamuk Birliği kooperatifler aracılığı ile ödemelere başladı, üreticinin yüzü gülmeye başladı. Söke TARİŞ tesislerinde çalışan ve aylardır ücret alamayan çalışanlara maaşları ve üreticinin geçtiğimiz sezondan kalan alacakları ödenmeye başladı. Sökeli üreticiye yaklaşık 5 milyon TL borcun olduğu öğrenilirken; dağıtılan paralar ile birlikte ilk etapta yaklaşın 2.5 milyon TL ödemenin yapılacağı belirtildi.

Pamuk hasat sezonu öncesinde geçen yıldan kalan alacakların dağıtıldığını duyan üreticiler TARİŞ tesislerine koşarken, yapılan para dağıtımı üreticiye Ramazan Bayramı sonrasında adeta ikinci bayramı yaşatıyor.

Genel merkezce gönderilen paranın alacaklılara eşit şekilde dağıtılmakta olduğunu söyleyen TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert; “Ortaklarımıza olan borçlarımızın ödenmesi için gelen para hasat öncesi güven artırıcı bir ortamın oluşmasında katkısı oldu. Pamuk Birliği"ne yeni yönetime seçilen M. Beliğ Azbazdar"ın içimizden çıkan, sorunlarımızı yakından bilen bir yönetici olması pamuk üreticileri tarafından bi şans olarak görülüyor. TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği akılcı yönetildiği takdirde sorunların üzerinden kolaylıkla gelecektir. Mehmet Beliğ Azbazdar yönetimindeki Pamuk Birliği"nin sıkıntılara çözüm yolları bulacaklarından şüphemiz yok. Hasat öncesi sağlanan bu güven ortamının alım sezonuna da yansıyacağına inanıyoruz” dedi.