Sultanhisar ilçesinde 53 bin 760 metrekarelik serada topraksız tarım yapan işletmede çalışan personelin domates güvesi, domates hastalık ve zararlıları hakkında bilgilendirilmesi amacıyla eğitim semineri düzenlendi.
Seminerde işletme personellerine domates zararlıları hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi"nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Nurgül Konak, 2010 yılında domates sahalarında önemli ürün kayıplarına neden olan domates güvesi hakkında hazırlanan sivevizyon gösterisi eşliğinde bilgiler verdi. Konak, domates güvesinin biyolojisi, zarar şekli ve bu zararlıya karşı alınması gereken önlemler konusunda teorik bilgiler aktardı.
Eğitimin ikinci bölümünde önemli domates hastalık ve zararlıların fotoğrafları gösterilerek, personelin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi. 53 bin 760 metrekarelik serada topraksız tarım teknolojisi ile birlikte iyi tarım uygulamaları, kontrollü ürün ve entegre mücadele ile domates üretimi gerçekleştirilmekte olduğunu bildirildi.