Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren etkili olan yağışlarda il merkezinde metrekareye 158,2 düşerken, uzun yıllar Ocak ayı ortalamasının üzerinde gerçekleşen yağışlar üreticiye rahat bir nefes aldırdı.
Aydın ile genelinde Cuma akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın bu sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybettiğini açıklayan Aydın İl Meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz, yağışların daha çok il merkezi ve sahil şeridinde bulunan bölgelerde etkili olduğunu söyledi. Son 5 gündür devam eden yağışlardan en çok Aydın kent merkezinin etkilendiğini belirten Yılmaz, “Bölgemizde hafta sonundan beri etkili olan sağanak yağışlar sırasında
Aydın kent merkezinde metrekareye 158,2 kilogram yağış düştü. Yağışların etkisi Batıdan Doğuya gidildikçe azalırken; Kuşadası"nda 104,4 kilogram, Söke"de 156.8 kilogram, Sultanhisar"da 112, 3 kilogram, Didim"de 134,5 kilogram, Güzelçamlı"da 120,8 kilogram, Çildir"da 106,2 kilogram, Nazilli"de 90,9 kilogram ve Kuycak"ta 67,4 kilogram yağış düştü” dedi.
Yağışların bugünden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiğini kaydeden Yılmaz, bölgenin Cuma gününden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının içerisine gireceğini ifade etti. Son yağışlarla birlikte toprağın iyice suya doyduğunun altını çizen Yılmaz, “Bu nedenle bundan sonra gerçekleşecek yağışlarda vatandaşlarımız sel baskınlarına karşı daha dikkatli olmalıdır. Geçen yıllara oranla bu yıl yağışlar daha iyi. Son 3 günde gerçekleşen yağışlarla geçen aylardaki eksik de tamamlanmış oldu. Meteoroloji takvimine göre yağmur yılı 01 Ekim"de başlar. Bu yıl 01 Ekim 05 Ocak tarihleri arasında şu ana kadar metre kareye 354 kilogram yağış düştü. Bu yağışında 158,2 kilogramı son 5 günde gerçekleşti. Aydın"da uzun yıllar Ocak ayı yağış ortalaması 100 kilogramdır. Bu yıl ilimiz 5 günde bu yağışın çok üstünde bir rakama ulaştı. Ekim ve Aralık ayında eksik olan yağış miktarı bu son yağmurlarla birlikte tamamlandı” diye konuştu.