TARİŞ Pamuk Birliği"nin 44 kooperatifi arasında en büyüğü olan TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi dünya ülkelerinin dikkatini çekmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta İslami Ülkeler Konferansı üyeleri ülkelerinin ziyaret ettiği Söke TARİŞ tesislerini bu kez Türkmenistan heyeti ziyaret etti. Heyette Türkmenistan Tarım Bakan Yardımcısı Parahatgelli Mammedov, Tarım Bakanlığı Müsteşarları Yagshymyrat Agajanov, Sahatnazar Deryalev, Pamuk Enstitüsü Müdürü Annamere Atayev, AgroBest Grup Türkmenistan temsilciliği Müdürü Bayramguli Kurbanov ve AgroBest Grup Pazarlama Satış Genel Müdür Yardımcısı Ercan Heper bulundu. Türkmen Heyeti TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert ve TARİŞ Söke Müdürü Mehmet Karayel karşıladı.
Söke TARİŞ"te pamuk işleme ve tohum delintasyonu ile ilgili bilgi alan Türkmenistan Heyeti; Türkiye Pamuk Tarımını ilgile izlediklerini belirtti. Türkmenistan Tarım Bakan Yardımcısı Parahatgelli Mammedov son yıllarda ülkelerinde yaşadıkları başlıca sorunun kuraklık ve su sıkıntısı olduğunu söyledi. Türkmenistan"da 550 Bin Hektar civarında pamuk ekimi yapıldığını belirten Mammedov; “Türkmenistan"da pamuk hasadının %30"u makineli olarak yapılmaktadır. Küresel ısınmadan dolayı su sıkıntısı ve kuraklık yaşandı. Ülkede yaz aylarında ova sıcaklığı 45-50 dereceyi bulmakta. Ancak pamuk tarımını ülkemizde en üst seviyeye çıkarmak için çaba içindeyiz. Türkiye ve özellikle Söke Ovası"nda yapılan pamuk tarımı bizler için örnek teşkil ediyor. Bunun için bilgi alışverişinde bulunmak üzere buradayız” dedi.
TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert ve TARİŞ Söke Müdürü Mehmet Karayel; Türkmen Heyetin ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.