CHP ve MHP liderlerine seslenen Başbakan, "Eğer işsizliğe çözümünüz yoksa lüzumsuz konuşmayın. Çaren varsa açıkla, yerine getirmezsem siyaseti bırakmaya hazırım" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"ye “çözümünüz yoksa, lüzumsuz yere konuşmayın” çağrısında bulunarak, “Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım” dedi.
Mardin Cumhuriyet Meydanı"nda yaklaşık 7 bin kişiye seslenen Erdoğan, işsizlik konusuna değindi. İktidara geldiklerinde, Türkiye"de işsizlik oranının yüzde 10.7 olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
“Şimdi ABD"den gelen bu dalga tabi ki bizi de biraz rahatsız etti, bir iki puan, üç puan arttı, neyse... ABD dört, beş puan, Avrupa"da hakeza öyle, hepsi buna tedbir almaya çalışıyor. Bunlar ortada iken kalkıp durmadan, ikide bir bunu gündeme getirmek, sadece bunun üzerinden siyaset yapmaktır.

"Postunun ölçüsünü alacaksın"
Ben burada söz veriyorum; Sayın Baykal, Sayın Bahçeli, diğerlerini konuşmaya gerek yok. Şunu söylüyorum; Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım. Bu kadar açık söylüyorum. Ama çözüm üret. Eğer çözümün yoksa lüzumsuz yere konuşma. Zaten 29 Mart"ta boyunun postunun ölçüsünü alacaksın.”

"Sadece Oxford"da var"
Mardinlilere verdiği üniversite sözünü yerine getirdiklerini de vurgulayan Erdoğan, “Şu anda Mardin Artuklu Üniversitesi"nde bir Kürt Dili Edebiyatı bölümü açılması için çalışmalar sürdürülüyor. Bununla da kalmıyor, üniversite bünyesinde bir Süryani dini ve dili bölümünün de açılması için çalışmalar yapılıyor. Sadece İngiltere"de Oxford Üniversitesi"nde böyle bir bölüm var.
Artık Mardin"de de bu bölüm olacak, ardından Arapça, Farsça gelecek. İnşallah dünyanın en büyük, en tanınmış Şarkiyat Enstitüsü Mardin"de kurulacak” diye konuştu.

Yine ANA uçağıyla gitti
Başbakanlık, dün Milliyet gazetesinin manşetinde yer alan, “Devlet destekli miting olur mu?” haberiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Mitinglerin olacağı illere Başbakanlık"a ait helikopter ve uçaklarla gidilmesi konusuna değinilmeyen açıklamada, "Bugüne kadar gidilen illerde, devlet kurumlarına ait açılışlar gerçekleştirilmektedir" denildi.
Erdoğan, dün yine miting yapacağı Mardin"e Başbakanlık"a ait ANA uçağı ile gitti. Başbakanlık Basın Merkezi dünkü Milliyet"te yer alan bir haberle ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bugüne kadar gidilen illerin tümünde devlet kurumlarına ait açılışlar gerçekleştirilmektedir.
Başbakan sıfatıyla yapılan bu açılışların dışında, diğer hiçbir etkinlikte devlet imkânları kullanılmamıştır. Açılışlar haricindeki mitingler için de AKP"ye ait otobüs ve araçlar kullanılmıştır. 19 Mart 2009"da seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte devlet kurumları açılış ve tören düzenleyemeyeceği için Sayın Başbakan, bu tarihten itibaren açılış ve törenleri parti genel başkanı sıfatıyla gerçekleştirecektir.”


Milliyet