Bodrum"da, Özal"ın kurucusu olduğu şirketin arsasındaki villalar, icra kanalıyla satılacak. Villa sahipleri arasında, Arzum Onan-Mehmet Aslantuğ çifti ve Kenan Evren"in kızı Miray Göksu da var

Muğla"nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde, aralarında birçok ünlünün de bulunduğu 98 kişinin üç yıl önce sözleşmeyle Aktur Sarnıç Evleri"nden satın aldığı villalar, Yapı Endüstrisi AŞ"nin iki ayrı bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bugün icra kanalıyla satışa çıkarılacak.
Kurucuları arasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal"ın da bulunduğu AKTUR Turizm Endüstri AŞ, Bitez"deki biri 16, diğeri 28 dönümlük iki arsasını kat karşılığı villa yapılmak üzere 2002"de Yapı Endüstrisi AŞ"ye verdi. Şirket, arsalardan birine 152, diğerine 98 adet denize sıfır lüks villa yaptı.
Şirket, kendi payına düşen 98 villayı, 2005"de eski Türkiye güzellerinden Arzum Onan, eşi Mehmet Aslantuğ, 7"nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren"in kızı Miray Göksu, modacı Uğurkan Erez, Galatasaray Kulubü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Robenson Clup Yönetim Kurulu Başkanı Metin Acet, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, TEKFEN"in CEO"su Ümit Özdemir, Tarman Giyim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarman ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 98 kişiye, 150-200 bin dolar karşılığında sözleşmeyle sattı.
İddiaya göre Yapı Endüstrisi AŞ, iskân ruhsatı olmadığı ileri sürülen villaların bulunduğu arsayı, İstanbul"da yapacağı inşaatlar için kredi çektiği Bank Asya ve Akbank"a 21 milyon YTL karşılığında ipotekledi, ancak bankalara olan kredi borcunu ödeyemedi. Bunun üzerine bankalar, geçen mayıs ayında arsaya haciz gönderdi.
Haczedilen 24 bloktan oluşan 98 villa, Bodrum 2"nci İcra Müdürlüğü tarafından bugün yapılacak açık artırmayla, 20 milyon 300 bin YTL başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılacak.

"Banka alıp sahiplerine satacak"
AKTUR Turizm Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nabi Çakar, ekonomik krizin kat karşılığı anlaştıkları Yapı Endüstrisi AŞ"yi de vurduğunu belirterek, “Aldığı krediyi ödeyemeyen müteahhit firma, Sarnıç Evleri"ni geçmişte çok ekonomik fiyata ünlü isimlere satmıştı. İcranın satışa çıkardığı daireleri, banka alıp, sahiplerine yeniden satacak sanırım” dedi.
Yapı Endüstrisi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz"ın açıklama yapmayacağı bildirdi.