Los Angeles Times gazetesinin Jean Simmons'ın yardımcısı Judy Page'e dayanarak verdiği haberde, akciğer kanseriyle mücadele ettiği bilinen ünlü film yıldızının, dün Santa Monica'daki evinde öldüğü belirtildi.
Ünlü İngiliz film yıldızı ve tiyatro sanatçısı Sir Laurence Olivier'nin oynadığı Hamlet filminde Ophelia'yı oynayan, Türkiye'de Gönül Yolu adıyla gösterime giren ''Guys and Dolls'' adlı filmde, ABD'li ünlü film yıldızı Marlon Brando ile birlikte şarkı söyleyen ve Gregory Peck, Paul Newman ve Kirk Douglas gibi ünlü film yıldızlarıyla başrolleri paylaşan Simmons 80 yaşındaydı.

Sinema dünyasına ilk kez 1944'te 14 yaşındayken çevirdiği İngiliz yapımı ''Give Us the Moon'' adlı film ile giriş yapan Londra doğumlu Simmons, İngiliz film yönetmeni Davin Lean'ın üstlendiği 1946 yapımı Büyük Umutlar adlı filmde canlandırdığı, münzevi bir hayat süren Mis Havisham'a eşlik eden Estella rolüyle sinema dünyasında tanındı.

1948 yılında Olivier'ye Oscar ödülü kazandıran ''Hamlet'' filmindeki Ophelia rolüyle en iyi yardımcı bayan oyuncu, 1969'da çevirdiği ''Happy Ending'' filmindeki rolüyle de en iyi bayan oycuncu Oscarına aday gösterilen Simmons, 1980'li yıllarda gösterimde olan The Thorn Birds adlı mini dizilerdeki rolüyle Emmy ödülünün sahibi oldu.

Ünlü film yıldızı James Steward ile yaptığı evliliği 1960'ta noktalayarak, film yönetmeni Richard Brooks ile evlenen Simmons, sanatçı kariyerini 1980'li ve 1990'lı yıllarda rol aldığı televizyon dizileriyle sürdürdü.

Simmons'ın çevirdiği önemli filmler arasında, ünlü film yıldızı Burt Lancaster ile başrolü paylaştığı ''Elmer Gantry", Paul Newman ile birlike oynadığı''Until They Sail'', Gregory Peck ile başrolü paylaştığı ''Spartaküs'', Rock Hudson ile çevirdiği ''Earth is Mine'', Jamest Garner ile başrolü paylaştığı ''Mister Buddwing'' ve Dean Martin ile birlikte çevirdiği ''Rough Night in Jericho'' gibi yapıtlar bulunuyordu.