1986 yılında ilk kez Türkiye’ye sırt çantası ile gelerek gezdiğini ve şimdi de Kuşadası Belediyesi’nin davetlisi olarak bulunduğu Kuşadası’ndan çok etkilendiğini belirterek “Filmler ve Film Yapımı” üzerinde bir söyleşi yaptı. Forrest Gump, Contact ve Yüzüklerin Efendisi gibi önemli filmlerde tasarım ve yapım süreçlerini anlatırken filmlerden sahneler eşliğinde açıkladı. 9 yıl eskizden başlayarak, maket üzerinde ve kare kare filmi çizerek önceden yaptıkları hazırlıklarda izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Rick Porras, film yapımının perde arkasını etkileyici sahneler eşliğinde sundu.

Rick Porras; Yüzüklerin Efendisi Filmlerinde 250 bin ipekböceğinin ağı ile oluşturulan tek bir ağaçtan, 12 milyon el yapımı zırh için halka yapımına, 48 bin bıçak, kılıç, kalkan gibi savaş aracının yapıldığını anlattı. 350 set kurulduğunu belirten Porras 14 ayda çekilen filmler için Yeni Zelanda’da 50 bin otel odası kullandıklarını vurguladı.

Kuşadası çevresinde de çekilecek yeni bir film için araştırmalarını sürdürecek olan Rick Porras, Efes, Meryem Ana, Şirince’yi de ziyaret edeceğini belirterek Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, anı heykelini verirken, Kuşadası’nda aldığı bu kristal heykel yerine gelecek yıl altın Oscar heykelini alacağına inandığını belirterek Rick Porras’ı kutladı.