2007 yılından bu yana Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nejat Daş, önceki gün serbest kaldı. 5 yıldır cezaevinde bulunan Daş'ın 1 milyon 250 bin TL kefalet ödeyerek serbest kaldığını kaydedildi.

Otomobille cezaevinden alınan Daş, daha sonra kendisini almaya gelenlerle birlikte İstanbul'a hareket etti.

Öte yandan, İstanbul polisinin düzenlediği operasyonda Nejat Daş'ın kardeşi Vahdet Daş ve adamları, 250 kilo uyuşturucu ile yakalanmıştı. Polis Vahdet Daş'a ait 2'si Ferrari 15 lüks araca el koymuştu.

Akdeniz'de batırılan 'Kısmetim - 1' gemisi ve uyuşturucuyla yakalanan 'Lucky - S' gemisiyle ilgili olarak yakalandı. Kısmetim - 1'le ilgili olarak İstanbul 2 No'lu DGM'de yargılandı ve 1994'te 5 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 1993'te yüklü miktarda esrar ve baz morfinle yakalanarak Lucky - S ile ilgili olarak İstanbul 1 No'lu DGM'de yargılanması sürerken 8 Kasım 1994'te jandarmaların elinden kaçtı. İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından gıyabi tutuklama kararıyla arandığı sırada 21 Şubat 1995'te yakalanmak üzereyken izini yine kaybettirdi.

7 Temmuz 1997'de İspanya Madrid'te 14 kilo eroinle yakalanan bir İranlıyla birlikte ele geçirildi ve tutuklandı. Türkiye'nin Daş'ın iadesiyle ilgili talebi reddedildi. 700 bin euro karşılığında kefaletle serbest bırakılan Daş, 2006 yılında yine bu ülkede uyuşturucu satarken yakalandı. 2007 yılı başlarında kendi isteği üzerine Türkiye'ye iade edilen Nejat Daş, sevk edildiği adliyede hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrilerek Metris Cezaevi'ne gönderildi. Daha sonra da Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne sevk edilen Daş 5 yıldır bu cezaevinde yatıyordu.