Şarkıları ve sivri açıklamalarıyla kamuoyunun tanıdığı ünlü türkücü İsmail Türüt'e, 18 yıllık eşi Ayşe Türüt (35), aldatıldığı gerekçesiyle avukatı kanalıyla boşanma davası açtı. Ayşe Türüt, 1.7 milyon TL tazminat, 20 bin lira nafaka istedi.

Türkücünün resmi nikâhlı 18 yıllık eşi Ayşe Türüt, 1997 yılından bu yana İsmail Türüt'ün kendisini N.T. isimli kadınla aldattığı gerekçesiyle dava açtı. Türüt, avukatı Sema Kılıç aracılığıyla mahkemeye başvurarak boşanma talebinde bulundu. Dava dilekçesinde, "Ayşe Türüt ve çocukları, hastalandıkları dönemde dahi hastaneye gidecek para bulamamaktadır. İhtar çekilmesine rağmen evlilik dışı ilişkisini gözler önünde yaşaması da Ayşe Türüt'ün kişilik haklarına ağır bir saldırıdır" ifadesi yer aldı.

'PARA İSTEDİM KÜFÜR ETTİ'

Habertürk'ten Özlem Yılmaz'ın haberine göre; Ayşe Türüt, çocukları Y. (18) ile M. (15) için aylık 5 bin TL nafaka talep etti. Ailesinin desteğiyle geçinebildiğini aktaran Ayşe Türüt, eşinden çocuklarının ihtiyaçları için her para istediğinde ağır küfür ve hakaretlere uğradığını, gururunun kırıldığını, bu durumun cep telefonu mesajlarıyla da sabit olduğunu vurguladı. Sanatçının aylık gelirinin 150 bin TL olduğunu öne süren Ayşe Türüt, aylık 15 bin TL tedbir nafakası talebinde bulundu ve çocuklarının velayetini de istedi.

İHTİYATİ TEDBİR TALEP EDİLDİ

Ayşe Türüt ayrıca sanatçının evlilik birliğinde kusurlu olması nedeniyle 750 bin TL maddi, 1 milyon TL manevi tazminat talep etti. Dilekçede ayrıca "Katıldığı her TV programında Ayşe Türüt'ten ayrıldığını ve N.T. ile evlendiğini beyan eden Türüt, resmi nikâhlı eşi olmasına karşın çok eşli bir yaşam sürmekte ve toplum değerlerine aykırı hareket etmektedir" ifadesi dikkat çekti.

Dava dilekçesinde "Ultra lüks ve zengin bir hayat sürmektedir" denilen İsmail Türüt'ün mal varlığı listesi de mahkemeye sunularak, sanatçının kaset gelirleri, şirket hisseleri, banka hesapları, taşınmazları, araçları ve yarış atları için ihtiyati tedbir talebinde bulunuldu.

Türüt'ün mal varlığı arasında ev ve arsaların yanı sıra iki yarış atı bulunuyor.