Mısır devlet televizyonu Nil TV'nin 21 yıllık spikeri Şehira Emin, iktidar yanlısı yayınlardan bıkıp istifa etti. Emin, etkilendiği Tahrir'deki isyana katıldı.

Mısır devlet kanalı Nil TV"de 21 yıldır çalışan ünlü gazeteci Şehira Emin, sansürden bunalarak istifa etti. Tahrir Meydanı iktidar karşıtı gösterilere sahne olurken, kendilerine yalnızca Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek destekçileri ile ilgili yayın yapılmasına izin verildiğini belirten Emin, Avustralya"nın ABC radyosuna “Günlerdir baskı altındaydım, yüreğim artık buna dayanmadı” dedi. Olayların "arka bahçede" yaşanmasına rağmen kanal yönetimi tarafından "kesinlikle gösterilere katılmamaları" konusunda uyarıldıklarını söyleyen Emin, “Gazeteci olarak ellerim kollarım bağlı, boğuluyorum gibi hissettim” diye konuştu.

Meydandan istifa Emin, istifa kararını önceki gün işe gitmek üzere Tahrir"den geçerken vermiş. Göstericilerin demokrasi yanlısı sloganlarını duyunca arabadan inip patronuna cep telefonundan “Artık o binaya bir daha girmeyeceğim” mesajı göndermiş. Mesajdan sonra patrondan haber almadığını söyleyen Emin, kendini meydanlara attığı andan bu yana halkın “Gazeteci olarak mı yoksa Mısırlı olarak mı aramızdasın” sorusuyla karşılaştığını ve "artık halkın tarafında olduğu" yanıtını verdiğini kaydetti.

Yayınların yanıltıcı olduğunu, günlerini yetkililerle röportajlar yaparak ve İçişleri"nden gelen basın bildirilerini okuyarak geçirdiklerini anlatan Emin, gösterilerin ilk gününde gelen bildiride eylemlerin Müslüman Kardeşler tarafından organize edildiği bilgisinin yer aldığını ama bunun doğru olmadığını belirtti. Cezire ve BBC"ye de konuşan Emin, propaganda makinesinin bir parçası olmak istemediğini, bu yüzden gitmekten başka çare kalmadığını" söyledi.