İngiltere"nin en köklü basın kuruluşu BBC"nin milyoner sunucularından Kristian Digby, geçtiğimiz Mart ayında evinde ölü bulunmuştu. Ölümünden aylar sonra, Digby"nin duruşmasında, genç sunucunun tek başına denediği "seks oyunu" yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı.

Daily Mail"in haberine göre, BBC1 kanalının “To Buy Or Not to Buy” (Satın almak veya almamak) programının sunucusu Digby"e bir süreden beri ulaşılamıyordu. Bir arkadaşı, durumunu merak ettiği Digby"nin evine gittiğinde, şoke edici bir manzarayla karşılaştı. Digby, kafasına plastik çöp poşeti geçirilmiş bir şekilde ölü yatıyordu.

Polis, homoseksüel olduğu bilinen 32 yaşındaki genç televizyoncunun havasızlıktan öldüğünün anlaşıldığını belirtti. Digby, 1 Mart günü evinde ölü bulunmuştu. Ölüm haberini alan erkek arkadaşı Jason Englebrecht, hemen Afrika"dan İngiltere"ye dönmüştü.

O gün Digby"e telefonla ulaşmayı başaramayan Englebrecht, Digby"nin kiracılarından olan bir arkadaşına ulaştı ve yardım istedi. Digby"nin evinin yedek anahtarını bulunduran arkadaşı eve girdiğinde, Digby"nin kafasına çöp poşeti geçirilmiş çıplak bedenini yatağı üzerinde buldu.

HAVASIZLIKTAN ÖLDÜ

Adli tıp uzmanları, Digby"nin kafasına geçirdiği ve bir kemerle sıkılaştırdığı çöp poşetinden dolayı nefes alamayarak öldüğünü belirtti. Ayrıca, Digby"nin cesedinin yanında tatmin artırıcı olarak bilinen ancak çok tehlikeli olan etil klorür maddesinin bulunduğu ifade edildi.

Patalog Dr. Benmjamin Swift, etil klorürün lokal anestezi amacıyla kullanılabileceğini ve bu maddenin tatmin sağlamak için kullanıldığını belirtti. Ancak yapılan testlerde Digby"nin hiçbir uyuşturucu benzeri madde kullanmadığı görüldü.

Swift, “Kafanıza poşeti geçirdikten bir süre sonra havanın tükenmesi nedeniyle bilincinizi kaybediyorsunuz. Digby"nin durumunda poşetin içine giren hava tamamen kesilmiş olmalı” açıklamasını yaptı.

Digby"nin annesi Paula Digby-Dubois, mahkemeye verdiği ifade de, “Kristian kariyerinden çok memnundu. Onunla en son konuştuğumda gelecek hafta yapacağı çekimler için çok heyecanlı olduğunu söylemişti” dedi.