Nüfus cüzdanın sahtecilik yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan şarkıcı Fulden Uras 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Uras, 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulacak, bu süre içinde suç işlerse verilen hapis cezasını da çekecek.

Nüfus cüzdanı sahte çıktı
Adana Havalimanı'ndan 15 Şubat 2008'de KKTC'ye gitmek üzere uçağa binerken yapılan kontrolde nüfus cüzdanının sahte olduğu belirlenen Fulden Uras hakkında, ?resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava, 16 sonrasında karara bağlandı. Adana 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Fulden Uras'ın katılmadığı davaya Uras'ın avukatı Handan Bakbak Özdemir hazır bulundu.


Cezalandıracak
Savcı, mütaalasında şarkıcı Uras'ın sahtecilik suçunu içeren TCK'nın 204/1'inci maddesine göre cezalandırılmasını istedi. Şarkıcı Uras'ın avukatı Özdemir, savunmasında müvekilinin sahte nüfus cüzdanı nedeniyle çıkar elde etme olanağının olmadığını ve suç kastının bulunmadığını belirtti. Müvekkilinin sabıkasız olduğunu, sağlık sorunlarının bulunduğunu belirten Özdemir, "Kendisi lösemi ve bağırsak kanseri hastası. Nüfus cüzdanındaki sahteciliği çantasını çalanlar yapmıştır. Bu suçu işleyecek yapıda değildir" diyerek beraatini istedi.

Hakim, Uras'ı sahtecilik suçundan 2 yıl hapse mahkum etti. Uras'ın kişiliği, sabıkasız oluşu nedeniyle cezası 1 yıl 8 aya indirilip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Uras, 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulacak, bu süre içinde suç işlerse verilen hapis cezasını da çekecek.


OLAY-
Adana Havalimanı'ndan 15 Şubat 2008'de KKTC'ye gitmek üzere uçağa binerken yapılan kontrolde Uras'ın nüfus cüzdanında doğum tarihi 1968 olması gerekirken 1978 yazıldğı, ayrıca hüfis bilgilerinde de tahrifat yapıldığı tesbit edilmiş ve hakkında ?resmi belgede sahtecilik' suçundan dava açılmıştı. Uras, kızkardeşiyle birlikte çalınan çantalarının içindeki para ve kıymetli eşyalar alındıktan sonra kapıya bırakıldığını, nüfus cüzdanının çalan kişiler tarafından tahrif edilmiş olabileceğini söylemişti.