Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Sherly Crow, beyninde tümör bulunduğunu açıkladı. Las Vegas Review-Journal gazetesine verdiği mülakatta 50 yaşındaki ünlü sanatçı, beyninde ur olduğunu geçen kasım ayında öğrendiğini belirtti.

Hafıza kaybı şikayeti ile doktora gittiğini belirten Crow, çekilen MRI sonunda beyninde ur olduğunun tespit edildiğini söyledi. ‘‘Öyle çok unutkanlığım arttı ki, hafızamdan kuşkulanır oldum ve MRI çektirmek istedim. MRI sonuçları beynimde tümör olduğunu gösterdi’’ diyen Crow, konserlerinde kendi yazdığı şarkıların dahi sözlerini hatırlayamadığını dile getirdi.

Crow mülakat verdiği gazeteye beynindeki tümör ile ilgili olarak espri yapmayı da ihmal etmeyerek, ‘‘Ben 50 yaşındayım, ne diyebilirim ki? Benim de yaşıma ayak uydurmuş’’ dedi. Dokuz defa Grammy müzik ödülü kazanan sanatçı sağlığı ile ilgili olarak çok kaygılanmadığını da dile getirdi. Ancak sanatçı beynindeki tümörü aldırıp-aldırmadığı konusunda bir açıklama yapmadı. İki evlatlığı bulunan Crow, 2006 yılında da göğüs kanseri ile savaşmış, ameliyat olduktan sonra kemoterapi görmüştü.

Sıkı bir Başkan Barack Obama taraftarı olan Crow, 2008 seçimlerinde Obama’nın seçim kampanyasına hem maddi yardımda bulunmuş hem de konserler vererek sevenlerinden oy istemişti. Crow, 2008’de Denver şehrindeki Demokrat Parti’nin kurultayında da sahne almış Obama’nın parti tarafından adaylığının resmen onaylandığı stadyumda konser vermişti