Hello!, yeni sayısı için Mehmet Aslan’la bir araya geldi. Derginin objektifine çok özel pozlar veren Aslan, röportajında da kadın-erkek ilişkilerine dair ilginç tespitlerde bulundu.

* Kadın-erkek ilişkileri her geçen gün çok daha yozlaşıyor. Şimdi feministler beni yanlış anlayabilir ama kadınlar özgürleştikçe yalnızlaşacaklar, gay’lik artacak. Kadınlar özgürleştikçe erkeksileşiyor çünkü. Erkekler de bundan kaçıyor.

* Sadece aşık olduğun için evlenirsen, aşk bittiği zaman ne yapacaksın? Arkadaş olabileceğin ve hayatı paylaşabileceğin biriyle evlenmelisin. Bakacaksın, “Bu kadın benim hayattaki en yakın arkadaşım olabilir mi” diye...

ŞİDDETTEN YAKINAN KADIN ÖNCE KENDİSİNE BAKACAK

* Kadına şiddetten yakınan kadın önce kendine bakacak. Bir anne, evladını yetiştirirken şiddet uyguluyorsa, o çocuk da başka bir kadına şiddet uygular. Anneden dayak yiyen çocuk ileride karısını döver.

* Sadece kadın değil, erkek de şiddet görüyor. Cezaevlerinde tutuklu olan kadınların yüzde 90’ı kocalarını öldürmüş. Evet, şiddet gördükleri için bunu yapmış olabilirler ama bakın şiddet karşılıklı.

* Kadına şiddet veya aldatılma moda oldu. Bu, yozlaşmaya doğru gidiyor. Kimse kimseye tahammül edemiyor ve güvenmiyor. Kadınlar ekonomik güçlerini kazansa bile tahammül etmeyi öğrenmeli.

TÜRKİYE’DE KADIN AĞIR İŞÇİLİĞİ DÜŞÜNMÜYOR

* Norveç’te ağır sanayide kadınlar da çalışıyor. İsrail’de askerlik yapıyorlar. Türkiye’de sosyal ekonomik statüsüne göre kadınlara hayat boyu bir iş kolu belirlenmiş. Hiçbir zaman o ağır işçiliği düşünemiyor. Kadın o pozisyona girecekse “Gidip evleneyim” diyor. Kadın kendini daha çok eğitmeli.

* Ben bir adım geride duracak ama beni çekip çevirecek, kollayacak akıllı bir kadın isterim. Ben dışarıda boğuşurken bir de evde boğuşacak birini istemiyorum. Bana destek olacak bir kadın istiyorum. Yeri gelecek, dişi aslan gibi dişini de gösterecek dışarıya karşı. Sonuçta benimle bir iktidar savaşına girmeyecek.

HEM HER ŞEYİ YAŞATIYORSUN HEM DE “EVLEN” DİYORSUN!

* Sosyo ekonomik olarak yüksek bir erkek, ancak çocuk sahibi olmak istediğinde evlenmek ister. Çünkü zaten hayatta her şeyi var adamın. Yasaklar silsilesi de yok. Bugün, kız arkadaşıyla evlenmeden her şeyi yaşayabildiği için erkek evlilikten kaçıyor. Hem erkeğe her şeyi yaşatıyorsun hem de “evlen” diyorsun!

* Erkekler, kadınlar kadar rekabet içinde değiller. Örneğin benim dost dediğim arkadaşlarımın hiçbiri eski kız arkadaşımla beraber olmaz. Ama kadınlar öyle değil. Kadınlar kendi arkadaşlarını çok çabuk satabiliyor. Örneğin kadınlar başka kadınlar için giyiniyorlar ve onlara üstünlük sağlamak için süsleniyorlar. Bir sözü vardır: “Kadınlar kadınlara karşı giyinirler, erkeklere karşı soyunurlar.”

ERKEK MİLLİ OLUNCA BABASI SIRTINA BAYRAĞI TAKIYOR

* Kadının ilk ilişkisinde bile erkek 3-0 mağlup başlıyor. Çünkü karşısındaki, yalanı hemen anlıyor. Nedeni şu; erkek evden doğruyu söyleyerek çıkıyor, kızlar ise “Ders çalışmaya gidiyorum” diyor. İlk önce ailelerine yalan söylüyorlar. Erkek ‘milli’ olduğunda babası sırtına bayrağı takıyor. Kolaysa bir kız söylesin annesine... Kadınların erkeğin yalanını yakalarken “Sen gidiyorken biz geliyorduk” durumu var. Erkek yalanını bir türlü saklayamıyor.

* İlişkiyi başlatan da bitiren de kadındır. Hiçbir erkek zorla bir kadını elde edemez. Bir kadın tavlanmak istiyorsa tavlanır. Sen istersen Don Juan, istersen en zengin, istersen en entelektüel erkek ol. Erkek, kadın kadar zeki değildir. Erkek bir göze, bir bakışa, bir gülüşe bile kanabilir. Egosuna ve erkeklik hormonlarına dokunduğun zaman erkek teslim olur.

DELİKANLI VE DOBRA KADINI SEVİYORUM

* Benim özel hayatımla ilgili bir şikayetim yok. Bir şey aramıyorum. Kız arkadaşlarım oldu ama meşhur olmadıkları için duyulmadı. Şu anda iş hayatım özel hayatımdan daha önemli. İş hayatında Türkiye’de parmakla gösterilecek kişilerden biri olmak istiyorum. Bunun için şu an yalnız yatmaya razıyım.

* Delikanlı ve dobra kadını daha çok seviyorum. Bir şeyi örtbas etmeye çalışmayacak ve yaptığı şeyden pişman olmayacak. Pişman olacak hareketi de yapmayan kadını tercih ederim. “Ben buyum” diyen kadına daha çok saygı duyuyorum.

ERKEKLER, ZENGİN KADIN AVCISI

Evet, erkekler artık servet avcısı. Erkeklerin yaşadığı hayat çakma! Kolundaki saat çakma! Zannedersin ki hepsi fabrikatör. Kadınları uyarıyorum; erkekler zengin kadın avcısı!

KAFALAR KARIŞIK

Erkeğin de kafası karışık. Evindeki kadına saygı duymaz, sokaktaki kadına değer verir. Çünkü anlık heyecan her zaman daha cazip gelir. Kadınlar da öyle. Çok büyük bir egoistlik var. Bu egoistlik gittikçe büyüyor. O yüzden de eşcinsellik artıyor.