Nazım Hikmet'in "Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan 11 Tablo" isimli oyununda rol alan usta oyuncu Rüştü Asyalı, oyunu sahnelemek için geldiği KKTC'te rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bel fıtığı şikâyetiyle geldiği Yakın Doğu Üniversitesi'nden taburcu olan Asyalı'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Basına bilgi veren hastanenin Başhekim Yardımcısı Erhan Kaptanoğlu, Asyalı'nın hastalığının ilaçla tedavisine devam edildiğini, çekilen MR neticesinde ciddi ameliyat gerektirir bir rahatsızlıkla karşılaşılmadığını belirtti. Oyuncunun Cuma ve Cumartesi günü Girne'de sahnelenecek oyunlarda rol alması bekleniyor.
1993 yılından beri devam eden hastalığının zaman zaman kendisini nüksettirdiğini söyleyen Asyalı ise, "son derece sağlıklıyım" diyerek sevenlerine müjdeli haberi verdi ve "İğnelerimi olmuş ilaçlarını alan uslu bir hasta olarak karşınızdayım." dedi.
Türk Tiyatrosu'nun en önemli oyuncuları arasında sayılan Rüştü Asyalı, Ankara Radyosu'nda da bir dönem radyo oyunlarında görev almış, daha sonra ise sinemaya geçerek pek çok Keloğlan uyarlamasında rol almıştı.