Polis, işadamı Mehmet Kutman'ın ifadesini aldı. Sevda Demirel ve Zeynep Tokuş'un da aralarında olduğu 45 isme daha Engin Temel'e ilişkin sorular soruldu.
 
İstanbul Şişli'deki evinin önünde 8 Aralık 2008 günü öldürülen Engin Temel cinayeti hala gizemini koruyor. Polis ekipleri, Love Bar'ın genç işletmecisine yönelik saldırıyı aydınlatmak için 3. yılda da aralıksız çalışıyor. Soruşturmada ilginç gelişmeler yaşandı. Polis, Global Menkul Değerler'in sahibi ünlü işadamı Mehmet Kutman, Sevda Demirel, Zeynep Tokuş gibi isimlerin de ifadesini aldı.
 
5 bin kayıt incelendi
 
Akşam gazetesinin haberine göre cinayet sonrası İstanbul polisi, delil olabilecek tüm detayların izini sürdü. Cinayetin işlendiği sokak ve civardaki tüm kamera kayıtları toplandı, sayısı 80'i bulan görüntüler incelendi. TİB'den alınan 5 bin telefon kaydı tek tek kontrol edildi. O saatte kullanılan 150 telefon numarasının sahibi ile görüşüldü. Ancak zanlı veya zanlıları deşifre edecek bir bilgiye ulaşılamadı.
 
Onu hiç tanımadım
 
Aradan geçen 3 yıl ve tüm çalışmalara rağmen bir sonuca ulaşamayan Cinayet Masası, dosyayı tekrar tekrar inceliyor. Polis, soruşturma kapsamında çok ünlü bir işadamını ifadeye çağırdı. Kutman Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek Engin Temel cinayetiyle ilgili ifade verdi. Polis, Kutman'a 'Engin Temel'i tanır mısın?' diye sordu. Kutman ise ifadesinde şunları söyledi: Engin Temel'i hiç tanımadım. Hiçbir yerde de karşılaşmadım. İsmim basın yolu ile Engin  Temel'le yan yana yazıldı.
 
Emniyette ünlüler geçidi
 
ESKİ  mankenlerden Sevda Demirel ve oyuncu Zeynep Tokuş da polise ifade verdi. Tokuş, Engin Temel'i tanımadığını, hiç karşılaşmadığını ve kimlerle husumeti olduğunu bilmediğini belirtti.
 
Sevda Demirel ise Temel'i işletmecisi olduğu mekan vasıtasıyla tanıdığını kaydetti. Polis ekipleri, daha önce de Alp Nuhoğlu, dansöz Didem, şarkıcılar Fatih Ürek ve Arto'nun da aralarında bulunduğu ünlü simalarla görüşmüş, bilgi toplamaya çalışmıştı. Bu isimlerin hepsi de Engin'in özel ve ticari hayatıyla ilgili bilgilerinin olmadığı yönünde ifade vermişti.
 
Engin Temel cinayeti, Cinayet Bürosu polisinin en çok incelediği ve tekrar ettiği dosya olarak da bir rekor kırdı.
 
467 kişi ifade verdi
 
Geçtiğimiz ay ifadesi alınan 45 kişi ile birlikte 3 yılda toplam 467 kişinin ifadesine başvurulmuş oldu. Temel Ailesi ise cinayet hakkında çocuklarının arkadaşlarının mutlaka bilgilerinin olduğunu savunmuştu. Aile, aynı şeylerin başlarına gelmesinden korktukları için konuşmadıklarını iddia etmişti. Polis cinayetle ilgili tüm ihbarları değerlendiriyor.