Pasaportunu bırakıp kaçtı
Aranan Muzaffer Nasıroğlu, eski milletvekili olan yakını Mehmet Nezir Nasıroğlu ile yurtdışına çıkmak için önceki gün geldiği Esenboğa Havalimanı VIP'te kayıplara karıştı


TOLGA ŞARDAN Ankara

BOTAŞ'taki ihalelere yönelik olarak başlatılan Mavi Hat operasyonunda aranan işadamları arasında yer alan Fernas firmasının sahibi Muzaffer Nasıroğlu, eski milletvekili olan yakını Mehmet Nezir Nasıroğlu ile yurtdışına çıkmak için önceki gün geldiği Esenboğa Havalimanı VIP'te kayıplara karıştı. Nasıroğlu'nun pasaportu, işlem yapmak üzere verdiği poliste kalırken, Mehmet Nezir Nasıroğlu ise savcı talimatıyla ifadesi alınıp bırakıldı.
Milliyet'in edindiği bilgilere göre, Mavi Hat soruşturması kapsamında önceki gün ilginç bir olay yaşandı. Soruşturma kapsamında yer aldığı belirtilen ve daha önce de "Beyaz Enerji" soruşturmasında gündeme gelen Fernas firmasının sahibi Muzaffer Nasıroğlu, beraberinde Mehmet Nezir Nasıroğlu ile birlikte Esenboğa Havalimanı VIP bölümüne geldi.


Özel uçakla
Kendilerini bekleyen özel uçakla yurtdışına çıkış yapmak isteyen Mehmet Nezir Nasıroğlu ve Muzaffer Nasıroğlu, işlemlerinin yapılması amacıyla pasaportlarını polise verdi. Bu sırada, Muzaffer Nasıroğlu için Mavi Hat soruşturması nedeniyle savcılıkça yurtdışına çıkış yasağı konulduğu ve arandığı ortaya çıktı.
Bu gelişme üzerine, havalimanı polisi durumu yetkililere bildirirken, Mehmet Nezir Nasıroğlu devreye girerek çıkış yapmak istediklerini söyledi. Bu sırada hakkında yakalama ve yurtdışına çıkış yasağı olduğu ortaya çıkan işadamı Muzaffer Nasıroğlu bir anda kayıplara karıştı.
VIP bölümünde bulunamayan Nasıroğlu'nun pasaportu poliste kalırken, durumun aktarıldığı savcılık talimatıyla Mehmet Nezir Nasıroğlu gözaltına alındı. Emniyet'te ifadesi alınan Nasıroğlu, daha sonra serbest bırakılırken, Muzaffer Nasıroğlu ise bulunamadı. Nasıroğlu'nun soruşturma kapsamında aranmasına devam ediliyor.


İkinci aşama başladı
Bu arada, Savcı Mehmet Tamöz'ün yürüttüğü soruşturmanın ikinci aşaması da dün başladı. Aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve BOTAŞ'ın eski bürokratlarının da bulunduğu 26 kişinin tutuklanmasının ardından savcılık talimatıyla yeni gözaltı işlemleri yapıldı. Polis, eski BOTAŞ Genel Müdürü Osman Gökhan Bildacı'yı dün sabah gözaltına aldı.
Soruşturmanın kilit ismi olduğu belirtilen işadamı İbrahim Selçuk'la bağlantısı olduğu gerekçesiyle bir bilgisayar firmasının sahibi olan Metin K. da yakalandı.



Nihat Özdemir de sorguda


ANKARA Milliyet
BOTAŞ'taki ihalelere yönelik olarak başlatılan Mavi Hat operasyonu kapsamında, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün İkinci Başkanı Nihat Özdemir gözaltına alındı.
PSV Eindhoven-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi karşılaşması için Hollanda'da bulunan Özdemir, Türkiye'ye döndükten sonra avukatıyla birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Özdemir'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesine başvurulduğu öğrenildi.